tisdag 25 februari 2020

Moncler - berget som står stabilt?

Sedan dryga 6-8 månader har jag följt och läst om Moncler - en bjässe inom textil, mode och sportutrustning riktad mot bergsklättring och skidor. Då de är beroende av konsumtion är detta ett bolag som drabbas mycket hårt av convi-19 (Corona). Nedan är ett utdrag ur hela analysen, som finns på Trade Venue.

Moncler är verksamma inom detaljbranschen och kom att börsnoteras 2013. Bolaget erbjuder jackor och sportutrustning i högre premiumsegmentet. Ursprungligen startades Moncler som ett klädmärke för bergsklättrare, men har med åren breddat till att inkludera fler produkter. Produkterna nås på global nivå, där bolagets produkter nås både via fysiska butiker, omnikanaler samt via bolagets E-handelsplattform.
Bolaget grundades 1952 och producerade då enbart "sovsäckar" vars syfte var att hålla bergsklättrare varma om natten. Sedan dess har resan erbjudit många fina hållpunkter, såsom att vara officiella sponsorer till det franska skidlandslaget i OS och till att ha sponsrat den franska grupp som besteg Mount Makalù det minnesvärda året 1955. För en mer visuell och förklarande genomgång rekommenderas bolagets ”time line” på hemsidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar