måndag 20 januari 2020

Tandkräm och husdjursfoder

Har haft lite mer tid och energi än vanligt och valde att använda detta till att gräva ned mig lite mer i Colgate-Palmolive - ett bolag som erbjuder mycket mer än bara tandkräm och hudvård. Nedan är ett litet utdrag från hela inlägget, som finns att läsa på Trade Venue.

Få har nog missat hur husdjursbolag har kommit att bli än mer omdiskuterade under detta räkenskapsår. Bland annat har Z2036 skrivit lite på temat, men även Motley Fool och jag själv har lyft fram denna, minst sagt, intressanta marknad. Undertecknad kom att bli medveten om detta segment först efter att det ”första tåget har lämnat perrongen” och har nu lagt in bolag såsom Zoetis, Swedencare och Zooplus på bevakningslistan. Därtill finns även Idexx, som är ett mycket spännande bolag men mycket komplext att analysera.
Även om jag främst söker husdjursbolag som är riktade mot försäkringar, då detta ger stabila och återkommande kassaflöden, är jag inte avig att lyfta blicken något extra. Då jag ser mig själv som en gourmand, om än något klen/liten i maten, vilket har sina förklaringar, är en intressant synvinkel på hur att få exponering mot husdjurssegmentet just djurfoder.

Läs vidare på denna länk (självklart fri från affiliate).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar