måndag 18 maj 2020

Exit i Netent och kanske inköp av Sofina SA(?)

Idag sålde jag av NetEnt och vinsten blev "helt okej"... nävars; +44 % på cirka 6 månader är inte något som hör till det vanliga och normala. Varför sålde jag och vad är det för fint investmentbolag i Belgien som jag har "hittat"? Om detta skriver jag idag och hela inlägget finns på Trade Venue. Nedan är enbart ett utdrag.

Jag går mer och mer åt att prioritera investmentbolag i min portfölj och finner nuvarande börs- tillika världssituation som passande för att köpa och öka i dessa. Emellertid ska inte alla ses som ”säkra” investeringar, för några sådana finns inte. Däremot finns det de som kan bedömas som mer ”trygga” och en viktig faktor för detta är deras finansiella situation – hur ser skuldsidan ut? Jag är tacksam för att denna del av analysen har kommit fram hos allt fler analytiker i takt med att många bolags dåliga balansräkningar görs synliga – ännu tycks inte alla nakenbadare ha drabbats, men kanske kommer de under de kommande månaderna nödgas visa upp hela sin kropp i dess nakenhet (eller så blir de räddade av stater)?

Jag köpte kring jultider 2019 in mig i NetEnt, då jag ansåg dem vara lite väl hatade och sedan dess har resan bjudit på en seglats likt Columbus till ”den nya världen” och efter att ha upplevt såväl stormar som lugna vatten valde jag att, måmndagen den 18%5, att sälja till en kurs om ca 35 kr, vilket gav mig en avkastning, exklusive utdelning, om ca 45 %. Bolaget är inte i dåligt skick och jag tror att deras satsningar för att utmana EVO kan slå väl ut. Därtill skall ej Red Tiger-förvärvet förringas, men… ja, jag tror att ”gamla” Nettan inte har mycket kvar att ge och att mycket (läs; allt) hänger på att Red Tiger kan bära upp verksamheten samt att deras femtioelfte satsning på live casino äntligen lyckas. De har rekryterat mycket personal från EVO och kanske är detta den del som tidigare har saknats? Utöver detta ser jag mig inte vara den långsiktiga ägaren i just detta bolag, utan fokuserar hellre på Kindred och Betsson. Förutom detta finner jag deras skuld något bekymmersam. Att förvärva Red Tiger var av yttersta nöd, men det kom med en stor, såväl bildligt som bokstavligt talat, kostnad i form av ett lån. Riskerna av detta är, tills den är nedbantad, relativt betydande.


Läs vidare på denna länk.

Allt gott!

/Sofokles

2 kommentarer:

  1. Hejsan.
    Läste just i förra veckan om dig på Avanzas nyhetssida och nu såg jag just Slimis senaste inlägg, hade ingen aning att det var du som låg bakom den här bloggen. Kul:)

    Mvh/ K

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej KPK och tack för såväl besök som kommentar!

      Se där - alltid lär man sig något nytt! =)

      Trodde att bilderna ovan till höger avslöjade, men inte lätt att se/ha koll på allt.

      Hoppas du har en härlig dag!

      /Sofokles

      Radera