onsdag 20 maj 2020

Ett inlägg om att investera i Spanien. Hela inlägget finns på Trade Venue och nedan är enbart ett litet utdrag. 


För två år sedan skrev jag om Investera i Spanien och de båda bröderna, Stefan och Robert Tello, bakom denna verksamhet. Då bostadsmarknaden som ämne, framför allt i Sverige, i allmänhet är lika populärt samtalsämne likt vädret samt att det finns ett intresse bland er läsare om nämnda i medelhavsregionerna kände jag att ett det var dags för en uppdatering. För dig som önskar se ett filmklipp med Stefan och Robban samt om deras verksamhet rekommenderas denna korta video.

Jag har aldrig haft några sponsrade inlägg e.d. och inte heller detta är, på något sätt, kopplat till att jag får en sorts ersättning eller dylikt. Jag skriver om detta då jag dels vet att det finns många som är intresserade av ett boende i Spanien, dels då jag vill hjälpa mina vänner att växa samt nå ut. Jag har aldrig haft en enda affiliatelänk under min blogghistoria och om det, i framtiden, skulle bli tal om sådana lovar jag att det kommer att stå så tydligt att t.o.m. Teiresias skulle kunna se.

Robert och Stefan – tack att ni låter Sangrian och paellan åsidosättas för en kort stund. Hur är situationen just nu? Covid-19 har försatt Spanien i en mycket tråkig och utsatt position och jag kan tänka mig att några fastighetsaffärer inte står överst på någons agenda? Kan ni berätta lite om hur resan och utveckling har varit de senaste åren fram till corvid-19utbrottet, så tar vi och avhandlar nuvarande status lite längre fram i denna intervju.
Först och främst Christoffer, grattis till de många framgångarna du haft den senaste tiden och varmt tack för att du pingar på oss så här igen, kul!

Som du inleder har Spanien mycket riktigt drabbats tidigt, hårt och snabbt av pandemin. Baskien i norr, Katalonien med Barcelonaområdet och Madrid - det var här det började och smittspridningen i det närmaste exploderade. Sedan mitten av mars har därefter Spanien försatt sig i karantänläge. Först nu, när vi skriver mitten av maj, sker lättnader av restriktioner. De genomförs under kontrollerade former och staten synar samt testar provinserna och regionerna var för sig. Uppöppning kommer att ske i fyra faser, där det för varje fas släpps lite mer på nämnda restriktioner. Turismen är så klart en viktig sektor, där ca 12 % av Spaniens BNP kommer från. Turism är, såklart, extra viktig i regionerna längs kusterna, vilket inte bara är gällande i Spanien, utan även i andra medelhavsländer, såsom Grekland och Italien.

Hela inlägget finner du här.

Trevlig långledighet!

/Sofokles


3 kommentarer:

 1. Brukar vara någon månad i Spanien öster om Malaga. De personer jag känner menar att det är ett jäkla meck att köpa. Dyrt är det oxå. Kräver sin man eller kvinna. Inget man fixar på en förmiddag.

  Mvh

  Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lars,

   Vad roligt att höra från dig. Även jag har hört detsamma och detta från nämnda i inlägget. Detta var då de byggde upp sin verksamhet, men nu när de är "up & running" vet de hur, var samt när att gå tillväga och därför tror jag att det kan vara en fördel att åtminstone kontakta dem om man går i tankar om en bostad.

   Malaga är en mycket vacker plats och stad (har jag hört) - gör den ryktena rättvisa?

   Allt gott!

   /Sofokles

   Radera
 2. Tycker det är en utmärkt idé att kontakta någon som man har ett förtroende för på plats.Ett köp utan hjälp skulle jag avråda från. Här härskar en dyr byråkrati.

  Malaga är vackert. Själv bor jag i Nerja. Häller med om att Spanien blir bara bättre för varje år. Städerna har stora bilfria centrumkärnor. Stränderna underhålls på ett föredömligt sätt. Jag hyr lägenhet har inte velat köpa något.

  Mvh

  Lars

  SvaraRadera