lördag 27 juni 2020

Cyber security - en sektor som beräknas växa med ett CAGR om 14,4 % till 2025

Förr var säkerhet någon konkret; polisen, piketbussar, väktare, lås, kameror et cetera och visst finns dessa kvar än idag, men i takt med att vi – homo sapiens – har skapat en virtuell värld under namnet ”Internet” har alternativa och nya versioner av dessa nödgats att skapas, för precis som det i den ”verkliga” världen finns tjuvar och andra bedragare, finns de även i den virtuella dito.

Cyber and Cloud Security är en marknad som inte bara har växt i en imponerande takt, utan den beräknas även att så fortsätta göra. Enligt Mordorintelligence beräknas sektorn som helhet att från 2019 till 2025 ha ett CAGR om 14,4 %, vilket bedöms som mycket attraktivt. I siffror mätt motsvarar dessa 14,4 procent om året för sektorn  - ett språng från $8 589 95 miljoner till att år 2025 vara värd $19 192 ,82 miljoner. Som görs gällande kommer IoT, som föranleds av 5G, att inte bara skapa nya möjligheter, utan även ny och högst adekvat efterfrågan. 

Emellertid består en sektor av bra och mindre bra bolag och likt alltid är det din, min och alla andras uppgift att sila sanden från guldkornen. Vilket/vilka bolag tenderar att stå bäst rustade för kommande år?

Likt ofta (alltid?) handlar det om first move advantage, men om dessa kommer att behålla sin ledning kommer vi först att få veta om cirka 4-5 år. De som har varit snabba att addera denna del i sin redan befintliga verksamhet är Cisco, Intel och IBM. Beträffande sistnämnda, som jag sedan sommaren 2019 äger, har jag skrivit ett par inlägg om och då lyft fram deras framstående position inom blockchain. De är just nu först ut med att kunna erbjuda en företagsklar blockchain-tjänst baserad på Linux-stiftelsens Hyperledger Fabric version 2.0, som gör det möjligt för utvecklare att snabbt bygga och omhulda robusta, säkra produktionsblockchain-nätverk i IBM:s molntjänst. Att Red Hat, IBM:s senaste förvärv, har varit med i utveckling gör mig mycket tillfredsställd, då jag anser att en fungerade Röd Hatt, som inte ska förstöras med IBM:s tidigare(?) mer destruktiva företagskultur, är essentiellt för att detta hangarfartyg ska vända och göra en Microsoft.

Ovan är ett utdrag från hela blogginlägget, som finns att läsa på Trade Venue

Jag önskar dig en trevlig afton och hoppas att du ser till att dricka mycket i denna värme.

/Sofokles

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar