torsdag 11 juni 2020

Mer robotkirurgi - Surgical Science

Lever just nu med en fraktur i revbenet och således finns mycket tid att på nätterna, då andra sover, att fördriva tiden med allt mellan himmel och jord. Att då läsa på om Surgical Science kan te lite... ja, tragikomiskt, likväl har det blivit som så. Hela genomgången om detta mycket spännande bolag finner du på Trade Venue och ned är enbart ett litet utkast.

 För ett par veckor sedan, närmare bestämt den 26 april, skrev jag om Intuitive Surgical (ISRG) – jätten inom robotkirurgi som med sin produktserie - da Vinci - slår sig in på sjukhus på flera geografier på denna planet benämnd Tellus. I samma inlägg nämnde jag även Johnson & Johnson, Stryker samt Medtronic som konkurrenter, om än att de ligger långt efter sett till såväl hård- som mjukvara. Min tro är att ISRG kommer att dra nytta av first mover advantage under en lång tid framöver och detta kan komma att gynna en svenska spelare, som Surgical Sceince, som utvecklar och säljer Virtual reality-simulationer inom kirurgin, dvs. träningsverktyg. För kirurger. Som med dessa kan träna på avancerade operationer i allmänhet, men på titthålsoperationer och endoskopis kirurgi i synnerhet.

På Avanza står följande att läsa: ”Surgical Science utvecklar VR-simulatorer inom kirurgin. Simulatorerna består både hård- och mjukvara som används i träning och personlig utveckling hos kirurger. Hårdvaran simulerar diverse kirurgiska ingrepp, med främst användning inom titthålskirurgi samt endoskopi. Visionen är att stärka kompetensen inom kirurgin samt möjliggöra en säkrare och mer framgångsrik behandling för patienter. Bolaget har idag sitt huvudkontor i Göteborg.”

Läs vidare på denna länk och se för tusan till att du inte får en fraktur i revbenet...

Allt gott!

/Sofokles aka. Cristofer 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar