tisdag 3 november 2020

Storebrand - norsk försäkring värd att äga?

 torebrand är en norsk spar - och försäkringsbank och tillhör de största inom sin sektor i Norden. Banken erbjuder ett brett utbud av tjänster inom allmän- och livförsäkring, kapitalförvaltning samt tillhörande banktjänster. Tjänsterna erbjuds i stor lokal utsträckning, både till privatpersoner och företagskunder på den norska marknaden. Storebrand har anor tillbaka till 1767 och har sitt huvudkontor i Lysaker.

Vad som är extra lockande med Storebrand är det faktum att de 2007 förvärvade SPP Livsförsärking, som från 2001 ägdes av SHB, till en summa om 18 miljarder kronor, vilket kan ses som en sorts kassaflödes-guld-kalv. Detta dels för att de har en stor del av den svenska marknaden, dels för att deras fonder inte bara presterar väl, utan även ägs av många, många småsparare. Att många även har höga ratings på Morningstar är ej heller något negativt.

Att som bolag varit verksamma sedan åren då det ömsom rådde fester, teatrar och andra kulturevenemang i Europa, ömsom pågick diverse folkrörelser som sedan skulle mynna ut i diverse frihetskrig och revolutioner är lockande, för har man klarat av tidens alla prövningar sedan dess torde man stå rustad för framtida sådana. Med det sagt vill jag betona lex Kodak och att även dagens riddare i den gyllene rustningen kan falla – se bara hur den franska adeln kom att falla likt säd för lie vid b.la. slaget vid Azincourt, då britterna invaderade med sina långbågar.

Läs vidare på Trade Venue. De som letar affiliatelänkar gör sig icke besvär...

Allt gott och må vi få en klar vinnare i det amerikanska presidentvalet.

/Cristofer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar