fredag 28 juli 2023

Moncler H1 2023

 Min exponering mot lyxsektorn är via LVMH, Moncler samt Kering. I veckan har samtliga rapporterat och jag är mycket tillfreds med de två förstnämndas resultat, medan jag är negativt häpen över Kerings första halvår för räkenskapsåret 2023. Jag bedömer dock att förvärvet av Creed tidigare under våren och det, i samband med torsdagens rapport, av Valentino vara moderbolaget gynnande. Jag är likafullt kluven, för varför köpa in fler ”hus” när de har ett av världens kändaste sådana – Gucci? De har år efter år lyckats med allt utom att förvalta samt förädla det märket. Potentialen är enorm, likväl. Nu har vd sparkats och en ny tillträder i september. Jag är beredd att ge bolaget ännu ett halvår, men kommer följa dem än mer nära kommande sex månader. 

Läs vidare på Trade venue. Det är fredag och därmed helg - en god sådan tillönskas.

/Cristofer

2 kommentarer:

  1. Brukar heta when in doubt get out. Du är inte nöjd med placeringen. Du vill inte köpa mer. Varför behålla Kering? Följ upp vinnarna och släpp förlorarna. Fast det är alltid samma historia det är alltid intressant att köpa. Men när det kommer till att ta förluster då sitter det hårt åt. Varför skall du ge bolaget sex månader till??
    MvH Lars

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lars och tack för kommentar.
      Som jag skriver är jag beredd att ge den nya vd:n en tid att visa att han förmår vända Gucci. Hade ett vd-byte ej gjorts hade jag sålt.
      Jag ligger ej minus och har ingen förlust att ta och gällande dessa har jag inga problem att exekvera dem. Förlustaversion är något jag är medveten om.

      Önskar dig allt gott,
      /Cristofer

      Radera