fredag 6 januari 2017

En opportunistisk intervju

"Ett udda år går mot sitt slut. Mycket tok ute i världen men min egen stora förändring var att jag i höst slutade jobba åt andra. #LifeIsGood"

För cirka en vecka sedan, närmare bestämt den 31/12, fick minst 2660 personer läsa ovan och jag tror vi var fler än en som höjde på såväl ena som andra ögonbrynet. Personen i fråga har varit mycket sparsam, mer sparsam en valfri snålbloggare, med att berätta om sin livs- tillika ekonomiska situation.

Undertecknad kom att fastna för investeringar kring våren 2013 men resan till att på allvar verkligen ge mig an det började kring våren 2014. Mellan denna tid, 2013-2014, kom jag att finna och fastna för en bloggare som verkade kunna så mycket, besitta så mycket erfarenhet, så mycket lugn - allt som jag saknade men ville ha.

Under årens gång har jag haft, om än sporadisk, kontakt med den herre jag snart skall presentera och innan hans namn skrivs i klartext vill jag först skriva mina egna reflektioner kring en av bloggosfären duktigaste investerare.

Sällan har jag läst en man som är så säker på sin sak, så handlingskraftig. Medan vissa, däribland jag själv, tvekar vid svåra situationer tycks denne inte ens behövs räkna till tre innan han drar bort plåstret. Han är ej rädd att ge sig in i diskussioner, såväl på twitter som på envar blogg. Han har ett fantastiskt trackrecord och räds inte att investera tungt i enbart ett fåtal bolag. Diversifiering är ett ord han ömsom uppskattar, ömsom hatar, då han ofta anser det missbrukat. Om SAOL skulle ha bolagsnamn i sin gedigna lista, skulle "Hennes & Mauritz", "Apple", "LVMH", "Disney", "Kopparbergs", "Swedbank" och "Handelsbanken" ha texten; "se även Magnus Andersson, aka. Lou_Mannheim,; Fundamentalanalysbloggen."


Som framkommit är Magnus en investerare jag håller högt och således blev jag intresserad att få veta mer om honom. Jag etablerade kontakt och frågade om jag fick ställa honom mot väggen, vilket han accepterade. Nedan serveras du nu en trevlig och högst intressant tillika givande intervju med en av Sveriges främsta agitatorer för ciderkonsumtion.

Vad roligt att du, Magnus Andersson, familjefader på 46 år, kunde unna dig lite tid och ställa upp på denna intervju. Just ”tid” är något som tycks vara eftertraktat inom bloggosfären; ty många har som mål att med ekonomiska medel kunna köpa sig denna bristvara. Du skrev nyligen en tweet där det stod följande att läsa; ”Ett udda år går mot sitt slut. Mycket tok ute i världen men min egen stora förändring var att jag i höst slutade jobba åt andra.#lifeisgood”.

Detta kom nog som en chock för många, då du varit sparsam med att skriva om dina mål och din sparande/ekonomiska situation. Har målet alltid varit att ”bli fri”? När föddes denna dröm? Jag antar att det var ett svårt beslut att fatta – hur såg denna väg ut från det att du insåg att du kunde klara dig på dina investeringar till det faktum att du sade upp dig?

Det är naturligtvis inte något som helst fel på att jobba för andra, men det måste vara riktigt roligt och utvecklande och med rätt personer för att kompensera för de stora personliga uppoffringar det medför för att kännas bra i längden som jag ser det.

Jag är så långt ifrån de extrema spararna som man kan komma, jag tror man ska se sig själv i spegeln om man som 25 åring är jättenöjd med att ha ”kommit undan” med rekordbilligt bröllop eller ”väljer att semestra hemma” istället för att passa på att leva. Kan man använda pengar till att förbättra sitt liv så ska man göra det nu, inte vänta på sin pension. Jag har sett för många gå bort alltför tidigt för att tro på det.

Jag har av dessa skäl aldrig drömt om att säga upp mig och leva någon ekonomiskt eftersatt tillvaro på utdelningar eller för den delen att sluta arbeta öht. Jag ledsnade akut på en dålig jobbsituation och sade upp mig. Jag kanske kommer att jobba i något företag igen en dag, men jag kommer inte längre jobba med sådant som inte intresserar mig och inte med fel personer. Jag behöver inte så jag gör det inte.

Mitt första jobb var nere på Kontinenten. Det var utmanande och jättespännande och precis vad man kan hoppas på att få ut av ett arbete, men när jag efter några år åkte hem till Sverige hamnade jag gång på gång på ospännande jobb i dysfunktionella organisationer.Hur har den första tiden som ”fri” varit? Utan att gå in på för många och personliga detaljer kanske du kan delge oss läsare en något sånär insyn i hur du upplevt det många drömmer om men om ytterst få får uppnå.

I flera år hade jag en ofta återkommande mardröm som jag tolkade som att jag slösade bort min tid- jag var bortrest och lyckades inte åka hem så jag blev kvar på någon mindre lyckad plats istället för med familjen. Efter att jag sagt upp mig har drömmen aldrig återkommit.

Det är en stor omställning att inte längre ha ett normalt arbete, större än jag tror de flesta föreställer sig. Det är inte som att ha semester, i vilket fall inte om man som jag måste ha mycket saker att göra för att må bra. Jag har haft massor att göra utöver investeringarna, vilket har varit bra, för jag skulle aldrig klara att arbeta aktivt med investeringarna 10 timmar om dagen. Med detta sagt är det fantastiskt att plötsligt ha tid att komma ikapp allt vi inte haft tid att göra klart och att aldrig behöva kompromissa med tid för barnen.

Vad har varit och vad är den största farhågan med att ”äga sin tid”? Om du, kortfattat, får måla upp både en utopisk och dystopisk bild; hur skulle dessa se ut?

Den största faran med mycket tid påminner om när man går från tillräckligt med pengar till att ha mycket pengar- att ens karaktär försämras. Det går plötsligt att skjuta på många saker och risken är förstås stor att man då blir bekväm och inte gör det man ska göra. Dystopin är att man tappar fotfästet för att man inte längre orkar anstränga sig som tidigare medan utopin förstås är att man alltid använder all sin tid som man bestämmer över själv till bra och nyttiga saker. Förhoppningsvis hamnar jag närmare det senare än det tidigare alternativet.


Din blogg har funnits sedan 2009 och många inlägg har skrivits sedan din första stavelse. Vad spelar bloggen för roll för dig? Vad ger respektive vad kostar den dig? Har bloggen gjort dig till en bättre investerare – hur/varför?

Bloggen startades för att jag ville komma i kontakt med duktiga investerare som likt jag var passionerat intresserade av investeringar. Det har lyckats mycket bra.

Det tar rätt lång tid att skriva bra inlägg men den stora vinsten för mig har varit att jag måste fundera igenom mina inlägg och därmed min egen strategi och taktik rejält innan jag velat publicera något. Internet glömmer ingenting och jag är liksom alla andra rädd för att skriva något väldigt ogenomtänkt som man sedan får äta upp år efter år. Detta stötande och blötande innan jag skrivit samt, framförallt, alla diskussioner med läsare har gjort mig till en klart bättre investerare mot för åtta år sedan.Måndagen den 10 november anno 2010 skrev du ett inlägg i vilket du förklarade din strategi. Därefter har du även visat på bra tillfällen då du applicerat dennastrategi . Hur kom din strategi att växa fram? Från vem/vilka och vad fick du din inspiration? Anser du dig skilja dig från övriga bloggkollektivet därute? I sådana fall; hur?

Med opportunism menar jag här att jag alltid letar efter tillfällena att köpa fantastiska företag billigt. Under 2016 utnyttjade jag framförallt två sådana tillfällen- efter Brexit-omröstningen då jag ökade i SHB och Kopparbergs samt efter det amerikanska valet då jag ökade i Swedbank. Tillfällen ges dock regelbundet och är det närmaste gratispengar som vi investerare kommer. De förutsätter dock ingående kunskap om företagen och hur det inträffade kan komma att påverka dem långsiktigt (eller inte alls påverka).

Mina stora inspiratörer är Peter Lynch (för tillväxtens betydelse) och Warren Buffett (för vilken betydelse säkra kassaflöden har). Det jag själv har utvecklat är vad jag alltså kallar opportunistisk (och mycket fokuserade) värdeinvestering. Med detta menar jag att ta stora bet när mycket goda tillfällen ges på börsen. Ju bättre tillfälle desto större insats.

Detta kommer av mina erfarenheter av finanskrisen som jag gick ur som stor vinnare tack vare stora köp i Swedbank och Boliden, men även i flera andra fall när aktier har fallit alldeles för mycket givet företagens styrka (BP, Starbucks, Apple m.fl) de senaste 10 åren.

Min syn på diversifiering skiljer sig radikalt från många andra investerare. Diversifiering är något vi behöver för att vi inte vet ”allt” om våra investeringar, ju mer vi kan desto mindre behöver vi diversifiering. Risk däremot tar vi på oss när vi inte vet vad vi håller på med, på börsen liksom i livet i övrigt. Överdriven diversifiering leder till allt sämre möjligheter att slå index och även om man ska vara rädd om sitt kapital så är det för att tjäna pengar som vi investerar, inte för att genom riskminimering behålla de pengar vi har.

Jag tycker det är helt fel att ge standardråd i stil med ”köp 15-20 aktier” till nybörjare. Nästan ingen kan följa så många företag ingående och har man inte tid eller intresse för att följa ett antal företag noga ska man mycket hellre köpa några investmentbolag eller fonder. Möjligheten att idag billigt investera i enskilda aktier är fantastiskt för oss som är villiga att lägga tid och energi på det men livsfarligt för privatekonomin för den som bara följer vad som andra skriver eller köper det som går upp just nu.

Vissa tycker uppenbarligen på allvar att om man ser ett fantastiskt tillfälle att man ska satsa några procent av sin portfölj och om aktien sedan som väntat stiger brant ska man sälja av så ”den inte blir för tung i portföljen”. Så blir ingen rik.Du har figurerat inom oeconomica mundi en lång tid. Om du får välja dina två bästa respektive sämsta affärer – vilka är de?

PA Resources och Diamyd var mina sämsta, PARE hann jag ur hyfsat i tid dock. Swedbank och Apple har varit mina bästa affärer.

Låt oss stanna vid de sämsta. Inte för att jag vill strö salt i några (öppna?) sår, men när du rannsakat dig själv, vilken/vilka orsaker fann du ligga till grund för dessa misslyckanden?

Att följa tveksamma rekommendationer eller att se en kursuppgång som verifikat på att min investering var rätt samt att inte inse att goda nyheter som ännu inte hade inträffat redan var inprisade av marknaden.

Låt oss stanna vid dessa ”rannsakanden”. Du har länge varit en förfäktare för H&M. Torsdagen den 19 juni år 2014 skrev du ”H&M är bäst”. Förutom ett kort omnämnande var nästa gång du skrev om bolaget onsdagen den 25 maj år2016. I detta skrev du att du byter H&M mot Kopparbergs.
Även om en viss del står att läsa i ditt inlägg, skulle jag kunna få be dig att reflektera kring dina förehavanden i detta anrika tillika älskade svenska bolag utifrån din investeringsstrategi i allmänhet men utifrån dina interna rannsakningar?

H&M var rätt företag men jag köpte för sent (2010) och liksom många andra insåg jag inte det utan satt med aktien nästan utan avkastning några år för länge. Jag tycker H&M de senaste fem åren har varit en utmärkt illustration av den gamla sanningen att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida. Jag kan bara önska att jag hade satsat mer på Starbucks istället som är allt det H&M försöker vara men inte längre är- ett företag som proaktivt inte bara hänger med i utvecklingen utan leder den samt växer uthålligt och lönsamt.

Jag är dock glad att jag i alla fall hoppade av runt 290 kr, oavsett hur den går i framtiden var det min analys att deras bästa tid var över och då ska man inte tveka utan agera.

Du har, så länge jag kan minnas, varit en förespråkare för banker och att investera i dem. Du ägde Swedbank länge och har de senaste åren byggt upp en position i Handelsbanken. Vad är det som lockar dig hos banker i allmänhet, men i Handelsbanken i synnerhet?   

Att de fyra storbankerna har en fantastisk oligopolställning i Sverige, Norden och Baltikum. Denna ger en väldig vallgrav mot konkurrenter och mycket säkra kassaflöden över tid. Den låga räntan gör också att deras utdelningar blir alltmer attraktiva ju mer marknaden tror att räntorna kommer att hålla sig låga länge.

Swedbank och SHB är dessutom fantastiskt välskötta företag och två av Europas bästa banker. Handelsbanken är extra bra tack vare sitt stora kontorsnät och sin närhet till kunden samt att de expanderar så bra i Storbritannien. Swedbanks och SHB:s aktier lär följa konjunkturen uppåt och nedåt men avkastningen kommer att slå börsens över tid. Troligen med råge.


"[...]Har man is i magen så är det den viktigaste edge man kan ha emot marknaden[...]"

Du skrev på twitter att du har planer på att föreläsa och ”undervisa” om investeringar. Well, nu skall du få en möjlighet att praktisera dina kunskaper. Vilka kompetenser anser du att en bra investerare i allmänhet, men en värdeinvesterare i synnerhet bör bemästra?

I och med att man blir äldre så förstår man bättre sina styrkor och svagheter. Jag skulle inte kunna arbeta med programmering eller vara kock, men jag är bra på att lära ut och tala inför grupp. Jag tycker dessutom att det är fantastiskt roligt att stå och berätta om sitt livs stora intresse för en intresserad publik.

Vi människor är inte skapade till att investera, vi är skapade för att klara ett liv på savannen och i skogen. Vi får samma panik när vi ser våra pengar ”försvinna” när börsen faller som våra förfäder fick när vilddjuren anföll och vi agerar på samma sätt- vi flyr det farliga. Vi lärde oss som art att lita på andra för att överleva och nu litar vi som investerare på att majoriteten eller analytikerna har rätt när de t.ex. säger att Fingerprint Cards ”helt säkert” kommer att gå hur högt som helst. Vi är samlare sedan hundratals generationer och älskar gratis pengar, ju mer desto bättre varför vi förlorar vårt omdöme.

Det viktigaste egenskapen är därför att bemästra dessa instinkter så vi inte springer med flocken utan istället litar på våra rationella analyser av situationen. Man behöver inte ha 100 % rätt om en aktie för att tjäna en massa pengar, man behöver bara göra rätt- köpa när den faller och sälja den när den börjar bli övervärderad. Har man is i magen så är det den viktigaste edge man kan ha emot marknaden, både i uppgång och nedgång.

Jag, och säkert många andra, håller dig högt som investerare. Om jag ej missminner mig mailade jag dig för cirka två år sedan och bad om tips och råd; tips och råd som du verkligen tog dig tid att hjälpa mig med. Vilka kompetenser anser du ha gjort att du uppnått de fina resultat som du gjort och vilka kompetenser anser du dig behöva utveckla?

Jag har alltid varit bra på att så att säga se runt hörnet- att utifrån situationen idag se med rätt hög säkerhet hur någonting kommer att utvecklas. Det betyder naturligtvis inte att jag tror att jag alltid får rätt, men jag får rätt mycket oftare än fel vilket är vad som behövs. I och med att jag dessutom bara investerar i verksamhet, branscher och företag som jag verkligen förstår (banker, Apple, Starbucks, Disney, LVMH, Kopparbergs osv) undviker jag många av missarna som utan tvekan skulle komma om jag försökte förutspå vilket biotechföretag som skulle komma att lyckas eller liknande.

Om man ser tillbaka på de senaste åren tycks allt fler ha riktat fokus mot mindre bolag. Du, likt Lundaluppen, har alltid hållit er i de högre divisionerna. Finns det en specifik anledning för detta? Varför har vi aldrig sett ett inlägg med att ett bolag likt Fortnox eller Fenix Outdoor gjort entré i din portfölj?

Jag planerar att bredda mig eftersom jag nu har tid att läsa mer och Kopparbergs är utan tvekan ett utslag av detta. Men jag har förstått hur otroligt viktigt det är med starka kassaflöden och stark marknadsposition. Disney kommer garanterat att finnas kvar om 50 år och vara mycket större än idag samtidigt som de inte alls värderas i linje med detta. Det är också väldigt lätt att hitta information om Disney och Apple än om obskyra företag och ledningarna i småföretag är generellt mycket mindre försiktiga i sin kommunikation än i storbolag. Det är hemskt vad mycket hype de kan sprida omkring sig utan att det får konsekvenser för dem.  

Vi har haft minusränta i drygt två år och runt om i världen, USA undantaget, tycks denna politik gått från undantag till regel. Hur har och hur påverkar detta dig och dina investeringar?

Ju lägre ränta vi har desto mer är förstås alla framtida kassaflöden värda varför högutdelare som våra banker allt annat lika ska värderas upp när marknaden börjar tro att de ”låga” räntorna är här för att stanna (och marknaden slutar oroa sig för banker generellt). De företag som har ”säkra” vinster och därmed utdelningar kommer att vara vinnare på börsen- se bara hur Nordea som föll på dålig publicitet i våras/somras nu har värderats upp med 50 %. Det är inget hokuspokus, bara enkel matematik.

Har du belånat din portfölj och hur reflekterar du kring detta? Skall man belåna sin portfölj med dagens ränteläge?

Ja, det tycker jag. Jag kan inte det just nu pga min banks regler men belåning på marginalen är alltid bra om man vet vad man håller på med. Vet man inte det så är belåning det sista man ska försöka sig på, oavsett ränteläge eller börsklimat.

Oavsett vad börsen står i tycks det alltid finnas de som säger att den är för högt värderad medan andra hävdar motsatsen. Vad anser du om dagens värdering på Stockholmsbörsen?

Det misstag många gör är att inte ta med den riskfria räntan när man ska bedöma börsens samlade värdering. Börsen ska vara högre värderad, allt annat lika, om räntan faller. Givet dagens långa räntor och de stigande vinsterna är stockholmsbörsen lågt värderad. Det betyder dock förstås inte att den garanterat kommer att stiga, så fungerar det inte.

Antalet bloggar med inriktning på det såväl du som jag skriver om – ekonomi och investeringar – tycks växa snabbare än den lerneiska hydran hinner dubblera sina avhuggna huvuden. En majoritet av dessa applicerar en utdelningsstrategi – varför har du aldrig valt denna fullt ut? 

Jag tror många fixerar sig på utdelningar inte bara för att det matematiskt är mycket bra med återinvesterade utdelningar, utan även för att det är så roligt att få pengar utbetalda till sig. Det har dock gått för långt i vissa fall tycker jag och många borde nog tänka på att de bästa utdelarna kanske inte är de med bäst tillväxtmöjligheter.

Starbucks har alltid högt PE och låg direktavkastning men de tenderar att öka vinsten med runt 20 % per år. Med oförändrat PE stiger då aktien lika mycket varje år (sett över lång tid), vilket är långt bättre än 5 % utdelning skulle ge.


"[...]Jag betvivlar starkt att det sitter någon 95-åring någonstans som bittert ångrar att han i sina unga år (och senare i livet) reste så mycket istället för att spara sina pengar [...]"

Som avslutning, filosof som jag är, skulle jag vilja avsluta med två frågor som du får spåna fritt kring;

 1. Vad är tid?
 2. Vad är meningen med livet?
1. Tid är i slutändan det enda som spelar någon roll. Vi har en viss tid och även om vi inte kan köpa mer så kan vi påverka enormt hur vi använder den. De som tror att de kan prioritera jobbet framför familjen och ta igen det med ”kvalitetstid” ibland lurar sig själva men inte sina barn. De är väl medvetna om vad pappa och mamma tycker är viktigast. Peter Lynch pensionerade sig permanent innan han fyllt 50 då han insett att ingen på sin dödsbädd någonsin har ångrat att han inte tillbringade mer tid på kontoret.

2.Meningen med livet måste ha med hur man använder det- att man lever det fullt ut och i harmoni med dem man vill tillbringa sin tid med. Bli det man vill bli och leva det liv man vill leva. Det vore bekvämt att säga att pengar inte spelar en roll här men det är inte sant alls. Pengarna behövs för att bo bra och ha möjlighet att göra de saker just du vill göra- oavsett om det är att dreja keramik eller se främmande länder.

Jag har lägger tex. stora summor på resor, vårt boende och andra nöjen. Inte för att glänsa förstås, utan för att det ger oss så mycket. Jag betvivlar starkt att det sitter någon 95-åring någonstans som bittert ångrar att han i sina unga år (och senare i livet) reste så mycket istället för att spara sina pengar eller att han en gång tog den ekonomiska smällen att köpa sitt drömhus där hans barn sedan växte upp.


48 kommentarer:

 1. Fantastiskt trevligt inlägg!
  Ser fram emot ökat bloggande från Magnus nu när han inte ska gå till jobbet varje dag.... ;-)

  Mvh
  www.västkustinvesteraren.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Västkustinvesteraren och tack för ditt besök tillika kommentar!

   Jag är dig enig - mer inlägg av herr Andersson önskas.

   /Sofokles

   Radera
  2. Du behöver ett brådskande lån från en ansedd privat långivare kommer att ge dig en stressfri pengar? Om ja, då är du i rätt riktning. Få dina pengar inom 5 timmar. Jag är Hobelman, en affärsman och till och med en privat långivare. Jag vill skapa en gren av min verksamhet i ditt land, om du kan ansluta till mig med en stor affärsman där. Jag ger ut med 2% räntelån. skriv till mig via denna email hobelmanfinance@gmail.com

   Whatsapp: +17816567138
   https://hobelmanfinance346789211.wordpress.com/
   Kontakta oss via e-post: hobelmanfinance@gmail.com

   Radera
  3. Hej,
   Är du affärsman eller kvinna? Om du har någon ekonomisk röra eller behöver du pengar för att starta ditt eget företag? Du behöver kredit för att betala skulden? Om du har en låg kredit värdering och bank / andra lokala finansiella institutioner har svårigheter att få lån från? Personligt lån, Business Expansion, Entreprenörskap och utbildning, skuldkonsolidering, hårda pengar lån. Tja, du behöver ett lån eller finansiering av någon anledning. Vi erbjuder lån med låg ränta på 2%, var god kontakta oss med en ständig följeslagare genom denna e-postadress (gonzaleandresloan@gmail.com)

   Radera
  4. Hej maila oss nu om du behöver ett brådskande lån [remy.credit111@gmail.com]

   behöver du lite kredit eller någon finansiering? Inte tillbaka betalas av banken? Har du ett betald konto eller skuld? Vi har ett bra återbetalningsschema med en låg ränta på 1%. du tar emot ditt lån inom de närmaste 12 timmarna För mer information, kontakta oss direkt på följande adress: [REMY.CREDIT111@gmail.com]

   fullständiga namn:.........
   Land:..........
   lånebelopp:.............
   Lånlängd: ..........
   Telefonnummer:.............
   Ockupation:...........
   Månadsinkomst:....
   ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
   EMAIL: REMY.CREDIT111@gmail.com

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du behöver ett brådskande lån från en ansedd privat långivare kommer att ge dig en stressfri pengar? Om ja, då är du i rätt riktning. Få dina pengar inom 5 timmar. Jag är Hobelman, en affärsman och till och med en privat långivare. Jag vill skapa en gren av min verksamhet i ditt land, om du kan ansluta till mig med en stor affärsman där. Jag ger ut med 2% räntelån. skriv till mig via denna email hobelmanfinance@gmail.com

   Whatsapp: +17816567138
   https://hobelmanfinance346789211.wordpress.com/
   Kontakta oss via e-post: hobelmanfinance@gmail.com

   Radera
  2. Hej,
   Är du affärsman eller kvinna? Om du har någon ekonomisk röra eller behöver du pengar för att starta ditt eget företag? Du behöver kredit för att betala skulden? Om du har en låg kredit värdering och bank / andra lokala finansiella institutioner har svårigheter att få lån från? Personligt lån, Business Expansion, Entreprenörskap och utbildning, skuldkonsolidering, hårda pengar lån. Tja, du behöver ett lån eller finansiering av någon anledning. Vi erbjuder lån med låg ränta på 2%, var god kontakta oss med en ständig följeslagare genom denna e-postadress (gonzaleandresloan@gmail.com)

   Radera
 3. Läser precis Anders Cervenkas bok om bankerna. Ingen positiv bild UTOM för ägarna, jag ser dock en stor framtida politisk risk att ha bankaktier. Likaså vet vi inte vad Trumph kan hitta på, jag skulle vara försiktig med amerikanska akter.
  Vore kul att höra en kommentar av Magnus.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Knut och tack för din kommentar.

   Intressant med din mer dystopiska bild. Vad är det för politiska risker du syftar på? Har det inte alltid funnits likt dessa? Upplever vardagen som sådan att politiker slåss om att komma med nya idéer kring banker och hur de skall beskattas. Historiskt har det varit så och vid varje gång som det faktiskt också blivit verkstad av snacket har bankerna lyckats anpassa sig och fortsätta med sin goda lönsamhet(?).

   Trump...ja, visst håller jag med dig att precis vad som helst kan hända och visst bör man vara extra vaksam. Emellertid överlevde vi Reagan och låt oss hoppas att vi även överlever tupén,
   Att försöka sig på att tolka/gissa är något man bör vara extra varsam med. I detta fall, likt i de flesta tror jag på "time in the market" än "tajming the market" (ursäkta svengelskan).

   Tusen tack för ditt besök och hoppas även Magnus tar sig tid att svara.

   /Sofokles

   Radera
  2. Hej Knut! Jag ger ingenting för Cervenkas korståg mot bankerna. Han saknar både ekonomisk utbildning och erfarenhet av arbete i sektorn men gror sig ändå kunna vara en ledande debattör i frågan. För flera år sedan läste jag att han tyckte att bankerna enbart borde få låna ut sitt eget kapital. Sen har han kört variationer på samma tema och öst onyanserad dynga på bankerna. Inte ens när han beslås med rena faktafel låter han sig hejdas utan kör på i samma spår. Det är säkert lönsamt för honom med tanke på hur populärt det är med banka shingel men ingenting att lyssna på.

   Naturligtvis är det farligt med en dåre som Trump som president men jag tror inte han kommer att försvåra för amerikanska företag, landet tjänar enormt på frihandeln och man kommer inte att tolerera att presidenten skadar landets viktigaste industrier för att token tycker om protektionism.

   Radera
 4. Mycket trevlig läsning och fullt av visdomsord. Tack!

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
 5. Magnus gör en mycket vanlig tankevurpa, som många aktieinvesterare / värdeinvesterare gör....
  "Jag har lägger tex. stora summor på resor, vårt boende och andra nöjen"

  Yes, bra boende kostar bra pengar, men upplevelser, resor och nöjen har inget linjärt samband med kostnader.

  Det är i många fall till och med en negativ korrelation... dvs
  En "billig" resa ger större utbyte än en "dyr" resa, ett "billigt" nöje ger mer glädje än ett "dyrt" nöje, osv...

  Matematik som t.o.m. en filosof borde förstå...

  Besser

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och du tror förstås inte att jag har i massor av år levt mycket billigt och fått anpassa mitt boende och mina resor efter kassan så jag idag kan jämföra de två. Att sambandet inte är linjärt mellan kostnad och nytta betyder naturligtvis inte att korrelationen är omvänd! Bara den sim aldrig bott på fina hotell kan tro att upplevelsen inte är bättre än lågpris, bara den som aldrig har haft hus tror att det inte har fördelar mot lägenhetsboende osv.

   Om man läser kommentarerna på snålbloggar hittar man ofta "Man behöver inte åka till Gröna Lund, vi lämnar in barnen på Småland på IKEA, det är lika kul." Visst, visst...

   Radera
  2. Well, det beror på vad som är "billig" och vad som är "dyrt".

   Gratis är inte billigt och en dyr resa ger inte alltid en bättre upplevelse än en dyr resa, oberoend av hotellstandard.

   Typexempel, en weekend i Berlin (på lyxhotell..) kan vara mer givande än en weekend i Chicago (på lyxhotell..)
   Detta är filosofiska frågor långt från Gröna lund och IKEA......

   Besser

   Radera
  3. Ja och vad jag menar är att även om korrelationen inte är perfekt mellan pris och vad man får så finns den där i de flesta fall på en fri marknad. Marknaden har inte alltid rätt men den har oftast rätt.

   Radera
 6. Du behöver ett brådskande lån från en ansedd privat långivare kommer att ge dig en stressfri pengar? Om ja, då är du i rätt riktning. Få dina pengar inom 5 timmar. Jag är Hobelman, en affärsman och till och med en privat långivare. Jag vill skapa en gren av min verksamhet i ditt land, om du kan ansluta till mig med en stor affärsman där. Jag ger ut med 2% räntelån. skriv till mig via denna email hobelmanfinance@gmail.com

  Whatsapp: +17816567138
  https://hobelmanfinance346789211.wordpress.com/
  Kontakta oss via e-post: hobelmanfinance@gmail.com

  SvaraRadera
 7. Är du i någon form av ekonomisk svårighet? OM JA! Kontakta Kvithyll Finance and Mortgages Limited® För små och stora lån belopp. Vi erbjuder alla typer av låntjänster för att tillgodose dina ekonomiska behov som personlig lån, skuldkonsolideringslån, riskkapital, företagslån, utbildningslån, bostadslån med låg ränta på 2%. Kontakta oss idag via e-mail: kvithyllfinance@gmail.com Din tillfredsställelse och ekonomiska framgång är vårt mål och din verksamhet med oss kommer att bli en bra upplevelse. Whatsapp: +17816567138 Krediten är öppen för alla oavsett nationalitet.

  E-post: kvithyllfinance@gmail.com

  SvaraRadera
 8. Behöver du ett lån för att starta affärer eller betala dina räkningar och en företagsfinansiering för fastigheter och alla typer av företagsfinansiering. ( creditplusfinance11@gmail.com eller Whatsapp +16234044993 ) Vi erbjuder även lån till privatpersoner, företag och företag till 3% ränta. Vi ger ut lån till seriösa personer som är intresserade av lån om de är intresserade kontakta detta email: creditplusfinance11@gmail.com eller Whatsapp +16234044993

  SvaraRadera
 9. Behöver du ett brådskande lån av något slag? Lån för att rensa skulden eller behöver låna dina pengar. För att förbättra ditt företag har du blivit avvisad av banker och andra finansinstitut? Behöver du ett lån eller inteckning? Det här är platsen att se, vi är här för att lösa alla dina ekonomiska problem. Vi lånar pengar till allmänheten. Behöver finansiell hjälp med en dålig fordringsägare som behöver pengar. Att betala för affärsinvesteringar till en rimlig takt på 2%, låt mig använda detta medium för att informera dig om att vi erbjuder tillförlitlig och hjälpsam hjälp och kommer att vara villiga att låna dig. Kontakta oss idag via e-post: (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com)

  Låneerbjudande

  SvaraRadera
 10. Hej Damer och herrar, Välkommen till Sunshine Financial Group; Är du i akut behov av ett lån? Letar du efter ett omedelbart lån för alla dina ekonomiska behov? Sunshine Financial Group kommer att lösa alla dina ekonomiska problem. Planerar du att köpa ett nytt hus eller en bil eller starta ett nytt företag? Åh ja vi kan hjälpa dig med det. Nu behöver du inte säga upp dina planer eftersom du har lite pengar.

  VIKTIGASTE FÖRDELARNA;
  - Ansök när som helst, var som helst.
  - Ta emot pengar på mindre än 24 timmar
  - Lån från 2000 till 25 miljoner euro
  - Inga dolda avgifter.
  - Låg ränta på 3%
  - Du får chansen att välja Återbetalningsdatum, antingen veckovis, månadsvis eller årligt under en period av 1-30 år.

  Kontakta oss nu via vår email domän: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)

  Sunshine Financial Group Inc är dotterbolag till en av de starkaste koncernerna i Europa och världen över med en stor kapital. Vi strävar efter en strategi för att vara närvarande där tillväxten finns, koppla kunderna till de möjligheter det genererar, hjälpa företag att växa, ekonomier att trivas och individer att uppnå sina ambitioner

  Våra krediter är avsedda för personer från alla verksamhetsområden, oavsett om du är offentlig eller privat sektor, egenföretagare, hantverkare, hantverkare, du övar i någon verksamhetssektor, du är välkommen, vårt mål är att bidra till förbättring av din levnadsmiljö och förverkligandet av dina projekt för att stödja någon ärlig person i svåra situationer.

  Kontakta oss nu eftersom vi erbjuder något speciellt och du kommer inte ångra någonsin att kontakta oss.
  E-postkontakt: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
  E-post: (sunshine_fginc@outlook.com)
  WhatsApp Kontakt: 00447903159998

  SvaraRadera
 11. Hej herr fru
  När man står inför ett problem är det alltid en lösning.
  Jag är en specifik långivare, specifik och seriös.
  Jag erbjuder finansiella lån på 5 000 till 8 000 000 euro till alla seriösa människor som verkligen behöver det, med en ränta på 3% per år. Jag är tillgänglig för att tillfredsställa mina klienter inom två dagar efter mottagandet av begäran.
  Om du är intresserad, tveka inte att kontakta mig på min e-post: Mrfrankpoterloanoffer@gmail.com

  SvaraRadera
 12. LAN
  Hej, jag får mitt lån på 20 000 dollar från REMY FINK COMPANY EMIAL: REMY.CREDIT111@GMAIL.COM
  Behöver du ett brådskande lån inom 24 timmar? Jag heter Peter från USA: {remy.credit111@gmail. com} E-posta honom nu för ett snabblån E-post: REMY.CREDIT111@GMAIL.COM
  Gud välsigne dig, Herr REMY FINK

  LAN
  Hej, jag får mitt lån på 20 000 dollar från REMY FINK COMPANY EMIAL: REMY.CREDIT111@GMAIL.COM
  Behöver du ett brådskande lån inom 24 timmar? Jag heter Peter från USA: {remy.credit111@gmail. c

  SvaraRadera
 13. BEHÖVER DU ETT LÅN? Är ekonomiskt nere, gråter inte mer för att ditt ekonomiska problem är ingenting att gråta på, det är något vi måste kämpa mot i en kärlek, förståelse, förtroende och enhet. Så vår tro som legitima finansiella konsulter sätter stopp för den ekonomiska svårigheten. Vi är investerare som tillhandahåller finansiella tjänster och vi är specialiserade på både startprojekt, hemfinansiering och befintliga företag som behöver finansiering eller lån för expansion. Vi strävar efter att hjälpa företag att utvecklas och lyckas. Har du en låg kreditpoäng och har du svårt att få kapitallån från lokala banker och andra finansinstitut? Behöver du ett brådskande lån för att köpa ett hus? Om Ja oroa dig inte längre för vi är här ute för att hjälpa de mindre ekonomiska privilegierna att få lånet de behöver för att komma på fötterna oavsett din kreditpoäng, kan du säga adjö till alla dina finansiella kriser och svårigheter. Vi erbjuder lån som sträcker sig från (5 000,00 USD. USD till 500 000 000,00,00 USD) till en låg och prisvärd ränta på 2%, utan säkerheter och utan kreditcheck. Gotek Finance Company har all information om hur man kan få pengar snabbt och smärtfritt (gerberjames0032@gmail.com)

  Behöver du akutfonder? Ansök nu och få ditt kontantgodkännande. Vi erbjuder följande finansiella tjänster:
  *Personliga lån,
  * Skuldkonsolideringslån,
  * Riskkapital,
  * Affärslån,
  * Utbildningslån,
  *Bostadslån
  * Billån
  * Hotelllån
  Och många fler.

  VI HÄR FÖR HÄR FÖR ATT SLUTA ALLA DINA FINANSIELLA PROBLEM
  E-posta oss idag (gerberjames0032@gmail.com}

  SvaraRadera
 14. Är du intresserad av att handla bitcoin-och forex-handel där du kan tjäna 100% av din investering dagligen Om du investerar så lågt som $ 200 kommer du att få en vinst på $ 2000 efter 72 timmar. Kontakta oss via e-post: tradewithcarlos2156@gmail.com eller whatsapp: +1 (502) 2064419

  SvaraRadera
 15. Hej tittare

  Vi är professionella handlare som tjänar på forex och binär för investerare varje vecka, kommer att älska att berätta allt mer om vår investeringsplattform där du kan investera fonder så lite som $ 200 och börja tjäna $ 2000 varje vecka, många människor har gynnats av denna investering erbjuda före och under detta convid-19-virus, om du går igenom ekonomiska svårigheter på grund av detta coronavirus och du behöver hjälp med att betala räkningar, helt enkelt välja en lämplig investeringsplan för dig själv och börja tjäna vinst varje vecka

  $ 200 för att tjäna $ 2000 på sju dagar
  300 $ för att tjäna 3 000 dollar på sju dagar
  $ 500 för att tjäna $ 5000 på sju dagar
  $ 1000 för att tjäna 10000 $ på 7 dagar
  $ 5000 för att tjäna $ 50 000 på sju dagar

  För att starta din investering nu
  WhatsApp: +15022064419 eller e-post tradewithcarlos2156@gmail.com

  SvaraRadera
 16. Hej till alla, detta är ett vittnesbörd om hur jag fick mitt lån, jag har blivit lurad av så många företag som har påstått vara riktiga långivare, men all min ansträngning var förgäves, jag har tappat över € 3500 till falska långivare som hävdar att vara vad de inte är. Tills min vän introducerade mig till rätt långivare som jag kontaktade och jag fick mitt lån framgångsrikt från dem inom bara 48 timmar, kommer jag att råda alla som söker lån att kontakta dem utan rädsla via e-post: mobilfunding

  SvaraRadera
 17. God dag,
  Har du någon form av ekonomisk hjälp? eller behöver du ett snabbt lån för att rensa dina skulder för att komma tillbaka till ditt företag med en mycket låg ränta? Om ja E-post: mobilfunding1999@gmail.com för mer info eftersom jag fick mitt lån från dem och de är helt pålitliga.
  Hälsningar.

  SvaraRadera
 18. Ansök om ett lån från ett världsomspännande låneföretag till en räntesats på 3%.

  Oavsett om du vill öka din livsstil eller ha en oväntad kostnad, är ett lån från världsomfattande låneföretag det kostnadseffektiva sättet att få det att hända.

  Det globala låneföretaget är flexibelt: du kan låna upp till 10 miljoner euro med en lämplig återbetalningsperiod på 1 till 30 år. Vi erbjuder ett omfattande utbud av personliga lån, företagslån, bostadslån och skuldkonsolideringslån som kan anpassas till dina förändrade behov och omständigheter till en räntesats på 3%.

  Vad du får:
  Omedelbar tillgång till dina pengar efter godkännande
  Konkurrenskraftiga räntor
  Flexibla återbetalningsvillkor
   Möjligheten att betala av ditt lån snabbare (ytterligare betalningar minskar lånekapitalbeloppet)
   Enkelt godkännande om du behöver ytterligare pengar
   Du kan ansöka om lån på din egen lämpliga plats och tid

  Hur man ansöker: Ansök om
  ett lån går snabbt och enkelt! Företag eller personer som är intresserade av att ansöka om ett lån från ett världsomspännande låneföretag och behöver mer information om hur man ansöker, SKICKA E-post till (worldwideloanfirm0@gmail.com) ELLER kontakta Camilla Karlsen på whatsApp: +13154076700 för mer information och muntliga genomgångar. Villkor gäller.

  Nancy William.
  Senior lånechef

  SvaraRadera
 19. Do you need a genuine Loan to settle your bills and startup

  business? contact us now with your details to get a good

  Loan at a low rate of 3% per Annual email us:

  Do you need Personal Finance?

  Business Cash Finance?

  Unsecured Finance

  Fast and Simple Finance?

  Quick Application Process?

  Finance. Services Rendered include,

  *Debt Consolidation Finance

  *Business Finance Services

  *Personal Finance services Help

  Please write back if interested with our interest rate EMAIL: muthooth.finance@gmail.com
  Call or add us on what's App +91-7428831341

  SvaraRadera
 20. Har du haft behov av ett lån och har haft svårt att få hjälp? oroa dig inte mer eftersom Good Credits Foundation, som är ett privat låneföretag, har beslutat att ge ekonomiskt stöd till dina trösklar med en procentsats på 2. Allt som behövs för att göra just nu är att skicka ett mail till dem via deras företags e-post som GOODCREDITSFOUNDATION @ GMAIL.COM och +1 (260) 218-3592 eller besök vår webbplats https://goodcreditfoundation.wixsite.com/home och dina behov kommer att tillgodoses utan stress.

  SvaraRadera
 21. caroline18@champlin.com lösenord: caroline7793h3
  kgorczany@windler.info lösenord: kgorczany7237
  okuneva.daniela@vonrueden.com lösenord: 27934madisyn
  gaylord.madisyn@dietrich.org lösenord: lordsky2882
  ldickens@hickle.biz lösenord: chickenengland7263
  grady.lura@schaefer.com lösenord: gradymiura27
  burnice.abernathy@hirthe.org lösenord: burnicenikki11
  marcia13@bartoletti.org lösenord: marcianolucky67
  dooley.benedict@sauer.com lösenord: dooleychick6599
  hpfannerstill@reichel.com lösenord: playboyrich98

  Alla PayPal-konton är gratis med pengarna framför allt fortfarande aktiva, om du inte kan logga in kan lösenordet ha ändrats av andra besökare, för att få de senaste PayPal-hackuppdateringarna, vänligen bokmärka den här webbplatsen. Telegram: @Anonymous_Ccs

  Taggar
  Läckt PayPal, Läckt PayPal 2020, Läckat PayPal-konto
  Kontakta Frank Carlos via e-post: atmgeniuslinks@gmail.com
  WhatsApp: + 1-713-389-6778 / Telegram: @Anonymous_Ccs

  SvaraRadera
 22. Hej alla, det här är ett vittnesbörd om hur jag fick mitt lån, jag har blivit lurad av så många företag som har hävdat att de är riktiga långivare, men alla mina ansträngningar var förgäves, jag har tappat över 4200 euro till falska långivare som hävdar att vara vad de inte är. Tills min vän presenterade mig för rätt långivare som jag kontaktade och jag fick mitt lån framgångsrikt från dem inom bara 48 timmar, kommer jag att rekommendera alla som söker lån att kontakta dem utan rädsla via e-post: mobilfunding1999@gmail.com eller WhatsApp: +12342411827 och få ditt lån Asap.

  SvaraRadera
 23. Hej mina damer och herrar, behöver du ekonomiskt stöd? Jag heter Susan Benson. Jag är långivare och även finansiell konsult.

  Behöver du ett företagslån, ett personligt lån, ett hypotekslån eller ett lån för att slutföra ditt projekt? Om ditt svar är ja, kommer jag att rekommendera dig att kontakta mitt företag. Vi tillhandahåller alla typer av låntjänster inklusive lång- och kortfristiga lån. För mer info, skriv till oss via e-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) eller meddela mig direkt på WhatsApp via: +447903159998 och få ett svar på ett ögonblick.

  Vi är ett omfattande finansiellt tjänsteföretag och vi är engagerade i att hjälpa dig att uppfylla alla dina ambitioner. Vi är specialiserade på att tillhandahålla strukturerade finansiella lösningar till individer och företag på det mest effektiva och snabbaste sättet.

  Här är några skäl till varför du bör kontakta oss för ett lån;
  * Bekvämlighet - Du kan ansöka om ett lån när som helst och var som helst.
  * Flexibelt belopp - Du bestämmer hur mycket du vill låna.
  * Snabb direktfinansiering - Få ditt lån inom 24 timmar efter godkännande.
  * Flexibel ränta - Prisvärd ränta på 3%.
  * Höga godkännandesatser - Du har 99,9% chans att få lånet
  * Flexibel återbetalning - Du ska välja återbetalningsdatum, antingen veckovis, månadsvis eller årligen under 1-30 år.
  * Enkel onlineapplikation.
  * Personlig vägledning och expertis.
  * Inga dolda avgifter

  Tappa inte bort en möjlighet på grund av brist på ekonomi. Kontakta mitt företag nu, vi kan hjälpa dig med ett lån eftersom vi har hjälpt många individer och organisationer som har haft ekonomiska svårigheter över hela världen.

  För mer information om vårt lånerbjudande, vänligen skicka oss din låneförfrågan via
  E-post: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
  WhatsApp / Telegram: +447903159998

  Förmedlare / konsulter / mäklare är välkomna att ta med sina kunder och är 100% skyddade. I fullständigt förtroende kommer vi att arbeta tillsammans till förmån för alla inblandade parter.

  SvaraRadera
 24. Hej damer och herrar, behöver ni ekonomisk hjälp? Jag heter Max Bent. Jag är långivare och även finansiell rådgivare.

  Behöver du ett brådskande lån för att rensa dina skulder eller behöver du ett aktielån för att förbättra din verksamhet? Har du avvisats av banker och andra finansiella byråer? Behöver du en lånekonsolidering eller inteckning? Sök inte mer eftersom vi är här för att göra alla dina ekonomiska problem till det förflutna. Kontakta oss via e-post:

  oceanfmortgages@gmail.com
  oceanfmortgages@gmail.com

  Detta är Ocean Finance inteckningar. Vi erbjuder lån till dem som är intresserade av en rimlig ränta på 2%. Området sträcker sig från 5 000,00 euro till maximalt 100 000 000,00 euro.

  SvaraRadera
 25. behöver du ett lån?
  LÅN
  Jag har precis fått mitt lån på 200,000,00kr från REMY.CREDIT E-posta dem nu för ditt lån (remy.credit111@gmil.com)
  Hej, jag får mitt 200,000,00krlån från REMY FINK COMPANY EMIAL: (remy.credit111@gmail.com)
  Behöver du ett brådskande lån inom 24 timmar? Jag heter karsson från Stockholm Sweden: {remy.credit111@gmail. com} E-post honom nu för ett snabbt lån E-post: remy.credit111@gmail.com
  Gud välsigne dig, Herr REMY FINK

  SvaraRadera
 26. LÅN
  Jag har precis fått mitt lån på 200,000,00kr från REMY.CREDIT E-posta dem nu för ditt lån (remy.credit111@gmil.com)
  Hej, jag får mitt 200,000,00 kr lån från REMY FINK COMPANY EMIAL: (remy.credit111@gmail.com)
  Behöver du ett brådskande lån inom 24 timmar? Jag heter karlsson från Stockholm Sweden: {remy.credit111@gmail. com} E-post honom nu för ett snabbt lån E-post: remy.credit111@gmail.com
  Gud välsigne dig, Herr REMY FINK

  SvaraRadera
 27. Jag är en privat långivare och investerare. Behöver du ett legitimt, ärligt, välrenommerat och snabbt lån? Jag kan hjälpa dig med 100% garantilån, jag erbjuder företagslån och enskilda lån, mer också vi finansierar alla slags projekt. För mer information kontakta oss på: saara.kemi@gmail.com

  SvaraRadera
 28. behöver du ett lån? Skicka ett mejl till remy.credit111@gmail.com
  Skicka ett mejl till remy.credit111@gmail.com
  Hej hur mår du idag ?? Behöver du ett brådskande lån nu under de närmaste 6 - 12 timmarna nu utan stress eller dröjsmål REMY. CREDIT är här för att lösa alla dina problem idag. Vi utfärdar lån med 2% ränta, skicka ett mejl nu för dina brådskande lån
  Skicka oss ett e-postmeddelande, vi har ett lån till dig via e-post nu {remy.credit111@gmail.com} whatsapp: +46769618757
  Skicka ett mejl till remy.credit111@gmail.com
  Vi har ett lån till dig
  REMY.INC

  SvaraRadera
 29. Hej mina damer och herrar! Behöver du ekonomiskt stöd? Jag heter Susan Benson. Jag är en långivare och även en finansiell konsult.

  Behöver du ett företagslån, personlån, bolån eller ett lån för att slutföra ditt projekt? Om ditt svar är ja, rekommenderar jag dig att kontakta mitt företag. Vi tillhandahåller alla typer av lånetjänster inklusive lång- och kortfristiga lån. För mer information, skriv till oss via e -post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) eller meddela mig direkt på WhatsApp via: +447903159998 och få ett svar på ett ögonblick.

  Vi är ett omfattande företag för finansiella tjänster och vi är engagerade i att hjälpa dig att uppfylla alla dina ambitioner. Vi är specialiserade på att tillhandahålla strukturerade finanslösningar till privatpersoner och företag på det mest effektiva och snabbaste sättet.

  Här är några skäl till varför du bör kontakta oss för ett lån;
  * Bekvämlighet - Du kan ansöka om ett lån när som helst, var som helst.
  * Flexibelt belopp - Du bestämmer hur mycket du vill låna.
  * Snabb direktfinansiering - Få ditt lån inom 24 timmar efter godkännande.
  * Flexibel ränta - Prisvärd ränta på 3%.
  * Höga godkännandepriser - Du har 99,9% chans att få lånet
  * Flexibel återbetalning - Du ska välja återbetalningsdatum, antingen veckovis, månadsvis eller årligen under en period på 1-30 år.
  * Enkel onlineapplikation.
  * Personlig vägledning och expertis.
  * Inga dolda avgifter

  Gå inte miste om en möjlighet på grund av brist på finansiering. Kontakta mitt företag nu, vi kan hjälpa dig med ett lån eftersom vi har hjälpt många individer och organisationer som har haft ekonomiska svårigheter över hela världen

  För mer information om vårt låneerbjudande, vänligen skicka oss din lånebegäran via
  E -post: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
  WhatsApp/Telegram: +447903159998

  Förmedlare/konsulter/mäklare är välkomna att ta med sina kunder och är 100% skyddade. I fullt förtroende kommer vi att arbeta tillsammans för alla berörda parters fördelar.

  SvaraRadera
 30. behöver du ett lån? Skicka ett mejl till remy.credit111@gmail.com
  Hej hur mår du idag ?? Behöver du ett brådskande lån nu de närmaste 6 - 12 timmarna nu utan stress eller dröjsmål REMY. CREDIT är här för att lösa alla dina problem idag. Vi utfärdar lån med 2% ränta, med en snabb tjänst erbjuder vi alla typer av lån, skicka ett mejl nu för dina brådskande lån
  Skicka oss ett e-postmeddelande, vi har ett lån till dig via e-post nu {remy.credit111@gmail.com} whatsapp: +46769618757
  vi har ett lån till dig ..


  behöver du ett lån? Skicka ett mejl till remy.credit111@gmail.com
  Hej hur mår du idag ?? Behöver du ett brådskande lån nu de närmaste 6 - 12 timmarna nu utan stress eller dröjsmål REMY. CREDIT är här för att lösa alla dina problem idag. Vi utfärdar lån med 2% ränta, med en snabb tjänst erbjuder vi alla typer av lån, skicka ett mejl nu för dina brådskande lån
  Skicka oss ett e-postmeddelande, vi har ett lån till dig via e-post nu {remy.credit111@gmail.com} whatsapp: +46769618757
  vi har ett lån till dig ..

  SvaraRadera
 31. BEHÖVER DU ETT DRIVT LÅN EMAILL OSS NU FÖR DIN FASTLÅN
  (remy.credit111@gmail.com) whatsapp: +46769618757
  behöver du ett lån ??, Vad är dina finansiella behov? Vi ger ut lån från minst 1000kr till högst 100.000.000,00kr med behaglig varaktighet som sträcker sig från 1 till 50 år till en mycket reducerad ränta på 2%. Behöver du ett affärslån? Behöver du ett personligt lån? Vill du köpa en bil? Vill du refinansiera? Behöver du ett inteckningslån? Behöver du ett enormt kapital för att starta ditt affärsförslag eller utbyggnad? Har du tappat hoppet och tror att det inte finns någon väg ut och dina ekonomiska bördor fortfarande kvarstår? Tveka inte att kontakta oss för eventuellt affärssamarbete Kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com whatsapp: +46769618757 Vi har ett lån till dig


  BEHÖVER DU ETT DRIVT LÅN EMAILL OSS NU FÖR DIN FASTLÅN
  (remy.credit111@gmail.com) whatsapp: +46769618757
  behöver du ett lån ??, Vad är dina finansiella behov? Vi ger ut lån från minst 1000kr till högst 100.000.000,00kr med behaglig varaktighet som sträcker sig från 1 till 50 år till en mycket reducerad ränta på 2%. Behöver du ett affärslån? Behöver du ett personligt lån? Vill du köpa en bil? Vill du refinansiera? Behöver du ett inteckningslån? Behöver du ett enormt kapital för att starta ditt affärsförslag eller utbyggnad? Har du tappat hoppet och tror att det inte finns någon väg ut och dina ekonomiska bördor fortfarande kvarstår? Tveka inte att kontakta oss för eventuellt affärssamarbete Kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com whatsapp: +46769618757 Vi har ett lån till dig


  SvaraRadera
 32. DU BEHÖVER LÅN
  Jag fick precis mitt lån på 200 000,00 kr från REMY.CREDIT Skicka e -post till dem nu för ditt lån (remy.credit111@gmil.com) whatsapp: +46769618757 de är de bästa, ge dem ett försök och vittna om att låneförbudet är mycket snabbt och säkert med interstat på 2%
  EMIAL: (remy.credit111@gmail.com)
  Behöver du ett brådskande lån inom 24 timmar? de har snabbt och enkelt lån till dig Jag mary anne från Stockholm Sverige är en ensamstående mamma är mycket nöjd nu med mina 2 barn REMY COMPAY är det bästa få ditt lån idag} Maila honom nu för ett snabblån Mail: remy.credit111@gmail.com
  Gud välsigne dig, herr REMY FINK

  SvaraRadera
 33. Hej, allihop,
  Jag är en privat långivare, jag erbjuder lån till 2% detta är ett legitimt företag med ära och skillnad vi är redo att hjälpa dig i alla ekonomiska problem som du är erbjuder vi alla typer av lån så om du är intresserad av detta låneerbjudande vänligen kontakta oss på vår e-post: (christywalton355@gmail.com) Ange även följande detaljer så att vi kan fortsätta med lånet omedelbart.

  Namn:
  Belopp som behövs:
  Varaktighet:
  Land:
  Syftet med lånet:
  Månadsinkomst:
  Telefonnummer:
  Kontakta oss med ovanstående uppgifter på vår e-post: christywalton355@gmail.com
  Hälsningar till er alla.

  SvaraRadera
 34. Ansök om ditt snabba och bekväma lån med 3% ränta. vi erbjuder 24 timmars onlinetjänst för finansiella kreditlån med 4 timmars låneleveransservice. kontakta oss idag för mer information via e-post: johngreenladecredits@outlook.com ELLER whatsapp +61480050702

  SvaraRadera
 35. behöver du ett lån? privatlån? Företagslån? Ett bolån? Jordbruks- och projektfinansiering? Vi erbjuder alla typer av lån till 2% ränta! Kontakta e-post: tinvestor53@gmail.com eller Whatsapp +1 (757) 576-8165

  SvaraRadera
 36. Jag fick precis 10 000 euro från Steven Kings Funds om du behöver ett lån kontakta dem via e-post stevenfunds@outlook.com eller whatsapp +2347043593434

  SvaraRadera
 37. Jag skulle uppskatta om Karin Sabine ville låna mig ett lån på 9 000,00 €. om du behöver ett brådskande lån undvik att bli lurad av falska långivare och ansök via ett äkta låneföretag via e-post sabinhelps@gmail.com whatsapp +79017095743

  SvaraRadera