tisdag 25 maj 2021

Pinterest Q1 och framtiden

 Jag har tidigare skrivit några rader om Pinterest och detsamma har även Matematikern gjort. Sedan dessa rader har ytterligare lite vatten, låt oss kalla det Q1-rapport, runnit under bron.

De som enbart studerar aktien (och således bortser från bolaget) kan se att den har sjunkit med tvåsiffriga procenttal. Således måste rapporten ha varit dålig, eller hur? Ännu en gång tål det att upprepas. Jag, och förhoppningsvis du, investerar i bolag, inte i aktier. I korta loppet lever aktien ett sorts eget liv, men i långa loppet kommer aktiens pris, förr eller senare, att följa lönsamhets- och vinstutvecklingen. Detta kan ta tid, men för eller senare. Förr eller senare.

Utöver detta spelar andra faktorer roll, såsom estimat från de s.k. ”experterna” och eftersom det är de som Mr. Market utgår från inför en rapport, faller (haha… suck) det sig naturligt att en AKTIE sjunker/stiger relativt deras prognoser/estimat. Även detta är något som är kortsiktigt, ofta bara ett till två kvartal.  

Som addering till ovan spelar, såklart, psykologi en essentiell roll. FOMO (såväl i upp- som nedgång), flockbeteende, aktivitetsbias… You name it – it’s there. Trust me. It’s there.

Läs vidare på Trade Venue. Put a pin on it!

Må väl,

Cristofer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar