lördag 6 maj 2023

Spännande tider stundar för Paradox

 Jämfört med Q1 2022 var det starka siffror från det svenska spelbolaget Paradox som släpptes den 27 april, men relativt Q4 2022 var de inte fullt ut lika starka. Aktien har gått starkt det senaste året och är Year on Year (YoY) upp med cirka 25 procent. Vad stod i rapporten och vad finns i bolagets pipline? Min upplevelse är att relativt mycket är inprisat aktien då den handlas till P/E 38,9 och EV/EBIT 30,1.

Året då mycket kommer hända
”2023 är ett år fullt av entusiasm och förväntan för oss på Paradox”. Så inleder Paradox VD tillika grundare, Fredrik Wester, sina VD-ord, och visst finns underlag för detta utlåtande. Bland annat väntas uppföljaren till det framgångsrika och hyllade spelet Cities : Skylines samt Life by You, utmanaren till EA:s The Sims, släppas senare i år. Vid sidan om det fortsätter spelbolaget utveckla och kapitalisera på sina tidigare titlar, såsom Europa UniversalisHearts of Iron och den nyss släppta delen av Age of Wonders. Beträffande sistnämnda är spelarnas och fansens betyg mycket fina, såväl på Metacritic som Opencritic

Läs vidare på Trade Venue. Det är lördag och solen skiner. Utöver detta går BRK:s stämma av stapeln. Det kunde vara sämre.

Allt gott,

Cristofer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar