måndag 4 september 2017

Marius & Businesspodden

Jag hade från en början skrivet ett inlägg som jag planerat att publicera i samband med denna nyhet; att Marius är med i Businesspodden avsnitt 133, då själva skapandet av mitt bidrag och den tidspress som uppstod var ömsom komisk, ömsom viktig för mig att förmedla då jag inte kände mig nöjd med mitt resultat/produkt. Dock väljer jag ett ej publicera detta, utan istället blir det detta, som du just nu läser.


En av de poddar jag veckovis eftersträvar att lyssna på är Businesspodden. Mer ofta än sällan tycker jag att deras gäster är intressanta och likaså de olika bolag/näringsidkare som skickar in pitchar. Jag tycker det är bra; ja, vackert, att många duktiga, drivna och entusiastiska personer får möjlighet att, via podden, marknadsföra sig själva. Tre picthar är med i varje avsnitt och dessa tävlar om att vinna 10 000 kronor. Vem/vilka avgör vem som vinner? Det gör DU som lyssnar. För att citera valfri programledare i program såsom Idol eller Melodifestivalen: "Svenska folket avgör".


"Du röstar på denna länk och röstningen pågår t.o.m fredag 22:00. När du har röstat får du ett verifieringsmail. För att din röst skall räknas MÅSTE du verifiera via detta"

Jag vågar utgå från att nittionio procent av alla de som skickar in pitchar har övat, diskuterat med vänner och kanske t.o.m. skrivit ett manus. För mig var detta ej en möjlighet, då jag av vissa skäl hade en tidspress som stavas minuter... Som prestationsnarkoman jag är, har jag svårt att släppa ifrån mig något jag ej känner reflekterar det jag vet att jag kan skapa/göra/åstadkomma. Emellertid måste jag också fortsätta lära och utmana mig med att inse att "enough is enough" och "good is moore then enough".

Sedan kan en åsikt också vara att kan jag ej "sälja" Marius/affärsidén på stående fot, kanske jag ej kan den till fullo(?)... låter den frågan vara öppen, men det är en intressant aspekt.

Med en tidspress hängande över mig skulle jag spela in en pitch på 90 sekunder. Jag hade varken tid att skriva ett sorts manus, öva eller diskutera med vänner omkring mig. Det var "one shot, one kill". Efter att ha spelat in kände jag att det blev ett "shot", men det blev verkligen ingen "kill".

Nog om "undanflykter" från min sida. Min pitch skickades in till Busniesspodden och kort därefter blev jag uppringd och fick berättat att det var bra, men att filen var 30 sekunder för lång.

"Kan du göra en ny?"

"Tyvärr, jag hinner ej."

"Är det okej om jag kortar ned?"

"Gör vad ni vill. Om ni anser att det ej är bra eller ej håller måttet, så vänligen sänd det ej."

Fick som svar att de skulle sända det och... ja, här är jag nu. Vid denna publikation har jag ej hunnit lyssna på avsnittet. Jag är tveksam till om jag kommer att göra det, då min prestationsångest ger mig obehagskänslor 2.0. Detta då jag känner att allt blev ett hafsverk. Emellertid hindrar detta ej DIG från att lyssna (och även, om du vill, rösta via deras hemsida). Något som jag kan garantera är en sådan bred östgötska att paret Storks dialekt i "Sällskapsresan" skulle framgå som rikssvenska. För övrigt väntar jag fortfarande på en ljudfil där Chansar Mest gör sig rolig på min östgötska. På östgötska.

"Övrigt
Som framgått av tidigare inlägg så följer jag Sofokles, eller Cristofer Andersson som han egentligen heter, kamp att få sin bok Marius publicerad. Efter att ha sett intervjun med honom i måndagens nyheter i Östnytt så har jag varje kväll tramsat mig med att försöka imitera honom vilket gjort att Fru Cm är ganska trött på mig för tillfället. Dialekter är förbaskat kul men jag får väl konstatera att just min östgötska kanske inte är på topp..." (Chansar Mest, 1 september anno 2016). 

"[...]Du ger mig en röst genom att besöka denna länk[...]"

Vill du att jag skall vinna 10 000 kronor att använda för det fortsatta skapandet av Marius, min livsdröm; mitt livsprojekt, är jag extremt tacksam och rörd. Du ger mig en röst genom att besöka denna länk. Röstningen är öppen från måndag, 4/9 kl 05:00, till fredag, 8/9 kl 22:00. Vinnaren publiceras på lördagen. Om du vill hjälpa mig än mer, ber jag dig att sprida detta till alla och envar! En röst på mig kommer göra att Marius får ännu mer medel att fortsätta sitt erövringståg, ett tåg som knappt har startat!

Marius Victrix!
4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Hej CM och tack för detta!

   Förstår att det måste tagit emot, men beundrar verkligen att du har kommit till insikt att det italienska, trots allt, inte är så dåligt.

   /Sofokles

   Radera
 2. Självklart ska du ha min röst! Jag väntar med spänning på del två. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Spartacus och tack för såväl ditt stöd som din röst!

   Del 2 är i skrivarstadiet, men måste vara ärlig och säga att hastigheten inte är den snabbaste, tyvärr.

   /Sofokles

   Radera