onsdag 1 september 2021

Berättelsens makt

 I måndags fick jag äran att gästa Unga Aktiesparares podd Nånting om Aktier. Det blev prat om investeringar i allmänhet, men om börspsykologi i synnerhet. I samtalet kom jag även in på berättelsens makt och hur den har och fortsätter att forma oss.

Innan människan utvecklade ett skriftsystem var vi bundna till det muntliga berättandet. Det var via det som vi ömsom samlades och fick ”spännande” berättelser berättade för oss (de skapade och gav oss en gemenskap), ömsom fick kunskap. En berättelse kan ha en enorm påverkan och därmed makt över människor. Ju mer engagerade som berättelsen är, desto mer och kraftigare rycks vi med. Och, och detta är viktigt, desto mer makt har berättelsen över oss. Ta flera av Disneys alster och observera hur t.ex. unga liksom ”fastnar” i berättelsen. ”Alla” kan rapa filmen Frost utantill och många unga flickor vill vara karaktären Elsa. När barn träffas och leker är det ofta med en berättelse som fundament – en som de själva har kommit på, eller en som de har sett och finner engagerande. Observera här hur berättelsen binder samman två eller flera människor.

Läs vidare på Trade Venue och söker du affiliates e.d. får du (tyvärr?) leta vidare.

Må väl, ta hand om dina nära & kära och lev livet!

/Cristofer

1 kommentar:

 1. Hej mina damer och herrar! Behöver du ekonomiskt stöd? Jag heter Susan Benson. Jag är en långivare och även en finansiell konsult.

  Behöver du ett företagslån, personlån, bolån eller ett lån för att slutföra ditt projekt? Om ditt svar är ja, rekommenderar jag dig att kontakta mitt företag. Vi tillhandahåller alla typer av lånetjänster inklusive lång- och kortfristiga lån. För mer information, skriv till oss via e -post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) eller meddela mig direkt på WhatsApp via: +447903159998 och få ett svar på ett ögonblick.

  Vi är ett omfattande företag för finansiella tjänster och vi är engagerade i att hjälpa dig att uppfylla alla dina ambitioner. Vi är specialiserade på att tillhandahålla strukturerade finanslösningar till privatpersoner och företag på det mest effektiva och snabbaste sättet.

  Här är några skäl till varför du bör kontakta oss för ett lån;
  * Bekvämlighet - Du kan ansöka om ett lån när som helst, var som helst.
  * Flexibelt belopp - Du bestämmer hur mycket du vill låna.
  * Snabb direktfinansiering - Få ditt lån inom 24 timmar efter godkännande.
  * Flexibel ränta - Prisvärd ränta på 3%.
  * Höga godkännandepriser - Du har 99,9% chans att få lånet
  * Flexibel återbetalning - Du ska välja återbetalningsdatum, antingen veckovis, månadsvis eller årligen under en period på 1-30 år.
  * Enkel onlineapplikation.
  * Personlig vägledning och expertis.
  * Inga dolda avgifter

  Gå inte miste om en möjlighet på grund av brist på finansiering. Kontakta mitt företag nu, vi kan hjälpa dig med ett lån eftersom vi har hjälpt många individer och organisationer som har haft ekonomiska svårigheter över hela världen

  För mer information om vårt låneerbjudande, vänligen skicka oss din lånebegäran via
  E -post: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
  WhatsApp/Telegram: +447903159998

  Förmedlare/konsulter/mäklare är välkomna att ta med sina kunder och är 100% skyddade. I fullt förtroende kommer vi att arbeta tillsammans för alla berörda parters fördelar.

  SvaraRadera