fredag 19 januari 2024

Peab – är jag naiv?

 Jag tror inte det kommer som en nyhet om jag nämner att Peab vinstvarnade under torsdagen den 18:es afton. Jag hade förväntat mig ett svagt kvartal., såväl i absoluta som relativa termer (samma period föregående år). Vi(?) har de senaste 12-18 månaderna kunnat läsa i både finans- som kvällstidningar hur bygg-, entreprenad- men framför allt bostadsmarknaden står lila stilla som Sveriges ansökningsprocess för NATO. Peabs vinstvarning är nu ett av de första bolagen att i skrift och siffror konkretisera det vi läst, hört och sett – de ökade omkostnaderna och, framför allt, de stigande om än laggande räntornas påverkan har nu vuxit ikapp(?).

Läs vidare på Trade Venue. Jag önskar dig en god och avkopplande helg.

/Cristofer

3 kommentarer:

  1. Bloggaren är inte naiv, men kanske har ett stort ego. Varför inte sälja och fundera vidare förlusten finns där redan?! Cut your loosers and run your winners som alltid.
    MvH Lars

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lars och tack för återkommande besök.

      Ego? Intressant. Får jag fråga hur du kommer fram till den slutsatsen? Brukar jag framställa mig som egoistisk? Som att jag alltid har rätt och alla andra har fel? Om så är fallet har jag brutalt misslyckats med att skildra en korrekt bild av mig själv...

      Jag önskar dig allt gott!

      //Cristofer

      Radera
  2. Hej,
    Tror att medvetet eller omedvetet ligger det alltid någon form av skydd av det egna egot när förlusterna börjar öka i en position. Se bara hur dessa horder av småsparare som sitter i SBB och allt vad det nu är det sitts och suras. Man intalar sig själva att man är långsiktiga . Aktierna kunde sålts för länge sedan. En försäljning skulle göra feldömningen definitiv. Jag tror hur man än agerar så måste man hitta ett system för stanna hos vinnarna och göra sig av med förlorarna.
    I mitt fall har Novo Nordiskt fått hjälpa till och täcka upp för mina glada upptåg på börsen.
    Allt gott!
    Lars

    SvaraRadera