onsdag 9 juni 2021

Pinterest - pricing power & ARPU

 Pinterest egenutvecklade ai har en djup förståelse för sina användare, vilket kan hjälpa marknadsförare att rikta sina annonser på ett mycket effektivt sätt. De senare, dvs. de som vill köpa och rikta reklam, kan skapa flera olika typer av annonser (statiska bilder, video eller samlingar), och Pinterest kan leverera dessa annonser till relevanta användare via deras hemflöde eller sökresultat.

Till skillnad från andra sociala plattformar tenderar annonser på Pinterest att kännas sig mer … hm, organiska (skapa gärna konto och ”surfa runt”). Användare kommer till plattformen för att hitta nya idéer, så i stället för att förringa upplevelsen kan relevanta annonser faktiskt hjälpa till att ge inspiration och minska friktionen mellan att hitta och köpa en produkt. Det är bra för marknadsförare, vilket en studie av Neustar visar. Här framkommer att avkastningen på annonsutgifterna för detaljhandelsmärken är två gånger högre på Pinterest jämfört med andra sociala medier.

Pinterests position, men framför allt dess ai, som ett inspirerande verktyg har en annan fördel: det ger företaget möjlighet att förutsäga trender innan de blir stora och utbredda runt om i världen. Varje år publicerar företaget Pinterest Predictions-rapporten, som använder trender i sökdata för att identifiera idéer och ämnen som snart kommer att bli populära.

Exempelvis visar den aktuella rapporten att sökningar efter "cloffice idéer" har fördubblats jämfört med förra året. Om du inte känner till termen står det för en garderob som görs om till ett hemmakontor (ie. closet + office). Den informationen är värdefull för marknadsförare, eftersom det kan hjälpa dem att justera annonsinnehåll för att bättre engagera användare.

Läs vidare på Trade Venue och gillar du vad du läser - put a pin on it.... förlåt. Det var t.o.m. lågt för att vara från mig...

Ta hand om dig och dina närma.

/Cristofer

1 kommentar:

 1. Hej mina damer och herrar, behöver du ekonomiskt stöd? Jag heter Susan Benson. Jag är långivare och även finansiell konsult.

  Behöver du ett företagslån, ett personligt lån, ett hypotekslån eller ett lån för att slutföra ditt projekt? Om ditt svar är ja, kommer jag att rekommendera dig att kontakta mitt företag. Vi tillhandahåller alla typer av låntjänster inklusive lång- och kortfristiga lån. För mer info, skriv till oss via e-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) eller meddela mig direkt på WhatsApp via: +447903159998 och få ett svar på ett ögonblick.

  Vi är ett omfattande finansiellt tjänsteföretag och vi är engagerade i att hjälpa dig att uppfylla alla dina ambitioner. Vi är specialiserade på att tillhandahålla strukturerade finansiella lösningar till individer och företag på det mest effektiva och snabbaste sättet.

  Här är några skäl till varför du bör kontakta oss för ett lån;
  * Bekvämlighet - Du kan ansöka om ett lån när som helst och var som helst.
  * Flexibelt belopp - Du bestämmer hur mycket du vill låna.
  * Snabb direktfinansiering - Få ditt lån inom 24 timmar efter godkännande.
  * Flexibel ränta - Prisvärd ränta på 3%.
  * Höga godkännandesatser - Du har 99,9% chans att få lånet
  * Flexibel återbetalning - Du ska välja återbetalningsdatum, antingen veckovis, månadsvis eller årligen under 1-30 år.
  * Enkel onlineapplikation.
  * Personlig vägledning och expertis.
  * Inga dolda avgifter

  Tappa inte bort en möjlighet på grund av brist på ekonomi. Kontakta mitt företag nu, vi kan hjälpa dig med ett lån eftersom vi har hjälpt många individer och organisationer som har haft ekonomiska svårigheter över hela världen.

  För mer information om vårt lånerbjudande, vänligen skicka oss din låneförfrågan via
  E-post: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
  WhatsApp / Telegram: +447903159998

  Förmedlare / konsulter / mäklare är välkomna att ta med sina kunder och är 100% skyddade. I fullständigt förtroende kommer vi att arbeta tillsammans till förmån för alla inblandade parter.

  SvaraRadera