fredag 24 oktober 2014

Att öka och när?

En "regel" många följer är att sprida ut sina inköp månadsvis och/eller köpa när ett tillfälle visar sig, t.ex. vid en kursdipp. Även jag anser att detta är det rätta men vad gör man när man anser att en kurs har varit, och fortfarande är, på ett "rea-pris"? Ska man ändå vänta?

Bolaget jag pratar om är Vardia. Jag hade räknat med en nedgång på ca 2 % idag, pga. den snabba uppgången igår. Dock, endast 0,7 % back tyder på att kursen ändå är någorlunda stabil. Det är ca 1 månad kvar till rapport, en rapport där jag tror att bolaget kommer uppvisa vinst för första gången. Väl därefter kan mycket hända och bolaget kommer säkerligen anses mer lockande bland de investerare som har till regel att inte investera i bolag som inte visar vinst.

Jag håller fast vid min tro om ca 30NOK innan rapport (allt därunder är, enligt mig, REA). Dock, fram till dess kan kursen mycket väl sjunk, öka, sjunka, öka osv. Frågan är dock om vi just nu sett första tendensen till "två steg fram, ett bak. Två steg fram, ett steg bak". I sådana fall borde man kanske passa på?

Är mycket kluven i frågan...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar