onsdag 29 oktober 2014

Stoploss, inköp och ökning

Idag har mycket hänt i min portfölj. Protector kom med en, enligt mig, helt "godkänd" rapport (även om jag önskat mig någorlunda bättre siffror i deras investmentportfölj). De skrev även att de ämnar öka sin verksamhet till ett fjärde land, vilket är spännande. Vilket land det är står ej, men jag gissar att det antingen blir Tyskland eller ett av Baltikumländerna.
Marknaden var, tyvärr, skoningslös mot rapporten, vilket visar dess "oförståelse" för att den lilla börsdipp som inträffade för ett par veckor sedan även drabbade Protector.
Jag hade en stopploss på 38,70 NOK, vilken utlöstes idag. Med detta fick jag en liten vinst på ca 7-800 SEK (valutan ännu ej fastställd för dagen). Anledningen att jag hade stoploss var just att undvika hamna under mitt GAV så snart efter en rapport. Mitt resonemang gick i detta fall ut på att säkra en liten vinst och sedan köpa in mig igen på en, förhoppningsvis, lägre kurs. Igår, innan stängning, hade jag en vinst på ca 2900kr...

Jag har idag ökat med ytterligare 200 st aktier i Industrivärden C. Detta gjordes på kursen 127,50.
Jag ser stor potential för INDU C., då Volvo, Sandvik samt Handelsbanken visar fin tillväxt!

Jag har även ökat med 175 st aktier i H&M. Inte mycket behöver sägas. Jag tror att bolaget kommer vara kring 300 SEK vid jultid.

Jag har också gjort plats för ett nytt bolag i portföljen - Betsson. Deras senaste rapport var grym och jag tror att inom 6-12 månader kan kursen röra sig kring 285-300SEK. Dock, vad som helst kan hända, men tittar man på Unibet så ser man många likheter om deras progression i Betssons.
100 st inhandlades på kursen 253 SEK.

På ett sätt ångrar jag min stoploss i Protector, då jag är långsiktig i mina innehav och kanske kommer jag agera annorlunda nästa gång jag överväger stoploss(?). Som "ny" på börsen är det svårt att veta/känna sig själv när det verkligen "gäller"...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar