lördag 10 januari 2015

Ökat och sålt

Efter mitt förra inlägg fick jag mycket bra feedback från Ruter (tack!). Denna fick mig att gå igenom min analys av Catella ännu en gång. Mer och mer fick jag tvivel på att jag fattat ett bra investeringsbeslut. Är det något jag lärt mig av mina tidigare erfarenheter är det att "when in doubt, stay out". Således valde jag att sälja mitt innehav. Min försäljning resulterade i en vinst på drygt 1000kr, vilket inte är helt fel.
Förvisso kan Catella komma med fina siffror i kommande rapport, men jag har tillräckligt mycket tvivel för att välja läsa den från sidan.

denna vecka har jag ökat i Vardia med 800 st aktier till en kurs på 26NOK. Jag anser att värdet i bolaget har ökat denna vecka, då denna nyhet om ett nytt samarbete med Vimsa  kom ut.
Mitt innehav har nu blivit betydligt större och även om jag har mer likvider samt tror på bolaget kommer jag avvakta fler inköp i syfte att sprida ut dem. Intressant att se är också hur valutakursen agerat jojo de senaste veckorna. Undrar när oljans pris kommer att stabiliseras...

Jag har ej rört vare sig Protector, Banknordic eller SEB. Dock, det sistnämnda bolaget är just nu som en finne där bak. Ligger ca 1200 kr minus men trots detta är jag inte orolig. Jag tror att i långa loppet kommer bolaget att växa i värde och likaså har de ju en attraktiv utdelning.

Vad gäller Banknordic kom aktiefokus ut med ett fint inlägg om banker verksamma i Danmark, där han bland annat synar Banknordic och ser fina tillväxtmöjligheter. Viktigt vad gäller denna bank att man måste vara långsiktig!

Jag har gått lite i tankarna att investera i Indien. Förvisso har raketen lyft för länge sedan men enligt vad jag läst har flera s.k. "experter" tron att en fortsatt fin, om än inte lika stor, tillväxt står för dörren. Nackdelen är att alla fonder har en saftig avgift på allt mellan 1,8-2,5 %. Visst, skulle de generera bra avkastning så får jag ju ändå en vinst men samtidigt...låt säga att kursen står still om ett år så har jag ändå gjort en förlust på deras gage.

Inför kommande vecka tror jag vi kommer få se en liknande vecka likt den som var, där OMX ena stunden är i K2-höjd för att sedan sjunka likt en sten till botten. ECB och deras möte kommande vecka kommer betyda mycket. Vad tror ni om ECB. Blir det tal om QE?


2 kommentarer:

 1. Ruter är duktig =).

  Om du är intresserad av Indien finns det även 10 bolag på New York Stock Exchange som har sitt säte i Indien:
  http://topforeignstocks.com/foreign-adrs-list/the-full-list-of-indian-adrs/

  SvaraRadera
 2. Nice!
  Tusen tack!

  Måste dock läsa på mer samt bestämma mig om jag tror Indien kan ge mer än 10 % detta år. I sådana fall hade jag tänkt lägga 75k på det.

  SvaraRadera