onsdag 5 december 2018

Marius Del 2 -Numidien

Tempus Fugit. Detta är något som alla nödgas att uppleva och för vissa går detta mer snabbt, medan det för andra går mer långsamt. Undertecknad anser sig tillhöra de förstnämnda och upplever som att det knappt var igår som Varamons strand sand värmde fotsulorna likt glödande kol. Vad har hänt som gjort att jag upplever detta? En trolig anledningen är att det dels är och har varit mycket på jobbet, likt det är för många, dels har varit mycket med mina studier (jag har en heltidstjänst, dvs. 100 %, och studerar på 50 %). Detta tillsammans med diverse sociala aktiviteter gör att jag knappt har haft tid att lyfta på huvudet och "bara vara". Förstå mig rätt, för jag är inte i positionen att detta är förknippat med stress och att jag inte ser den vägg som nalkas, utan det är mer ett "sunt", i brist på bättre ord, förhållningssätt som jag upplever mig ha till nuvarande livssituation. 

Ovan nämns inte det som också tar en del av min tid, men inte så mycket som jag önskar och vill. Detta är Marius, mitt barn; min skapelse. Sedan den succé som den första boken levererade är min tacksamhet gentemot de som stöttade mig och till de som köpte den efter dess publikation fortfarande lika stor och det är ömsom för dem, ömsom för nya läsare, men också för mig själv och Marius ande som jag vill fortsätta att ge Gaius Marius rättvisa. Ty, det han kom att göra förtjänar ingenting annat än att sättas i ljuset. Nero, Caesar, Augustus med flera i alla ära, men hade det inte varit för Marius och allt han kom att göra för den romerska staten, hade romarrikets utveckling sett annorlunda ut.


Vad som har gjort mig glad sedan släppet i november 2016 är alla de mail och meddelanden som har anlänt. Många läsare har hört av sig och dels berättat att de tyckte att boken var bra, dels undrat hur det går med uppföljaren. Detta är något som enbart skänker glädje, styrka och energi hos mig och är du en som har läst och vill delge mig dina tankar tillika synpunkter, skall du inte tveka att höra av dig, eller varför inte skriva en recension/ett omdöme på Bokus? Jag är enbart tacksam för all den korrespondens som jag får och har, och den skänker en sådan obeskrivbar energi.


Del 2, vars arbetstitel är "Numidien", är i skrivfasen och hittills har cirka en tredjedel blivit klar, dvs. en tredjedel som jag är nöjd med. Utkast till mycket annat i del 2 finns, men detta skall bearbetas in i absurdum. 


Boken och dess innehåll är redan "klart" i mitt huvud och det är "bara" (haha) att få tid, möjlighet och energi att sätta den på pränt. Till alla mina läsare, såväl gamla som nya, - håll ut, för den kommer att komma. Ytterligare en anledning till att det tar den tid som det tar är mitt krav på att den skall hålla en bra och hög kvalitet. Jag kommer aldrig att stressa fram en produkt som jag inte kan stå för och precis som Blizzard, spelutvecklar till spel såsom Warcraft, Starcraft och Heartstone, är det "it's done when it's don" som gäller. Dock skall ni veta att jag inte ser lättsamt på detta och jag tänker inte låta tiden "fugit" allt för långt.

Tidigare har jag bjudit på prologen och kapitel 1 i del 2, vilket jag ånyo länkar för dem som har missat Jag hoppas och önskar er en trevlig läsning!

Jag hoppas att du tyckte Marius var bra och att du vill och kommer att läsa del 2!

Tills dess: Marius Victrix!


4 kommentarer:

 1. Uppsaladoktorn5 december 2018 18:51

  Lägger in en förhandsbokning på ett signerat exemplar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Uppsaladoktorn och tusen tack för detta.

   Självklart fixar vi detta!

   Önskar dig allt gott!

   /Sofokles

   Radera
 2. Härligt! Jag gillade verkligen den första boken och ser fram emot den kommande!

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Egon och tack för din kommentar!

   Jag kommer ihåg din recension och den värmer fortfarande likt Vesuvius lava!

   Kul att du är taggad, för jag kan avslöja att detsamma gäller mig =)

   /sofokles

   Radera