tisdag 27 juli 2021

Nintendo och Valve:s Steam Deck

 Den 19 juli kom Nintendo med sin årsrapport och det var en fröjd att läsa denna, även om den är lika torr som Dynamitharry som ”inte dricker en droppe. Inte en droppe!”.

Bland annat ökade intäkterna ökade med 34,4 % och den operativa vinsten med ca 32 %. Emellertid flaggar man för att det kommande brutna räkenskapsåret kommer visa en minskad omsättning på 9 procent och en minskad vinst på 29 %. Detta är inga små siffror.

Det ska i sammanhanget sägas att Nintendo är kända för att alltid vara extremt försiktiga i sina prognoser, lite japanskt över det hela kan sägas. Därtill har de en lika extrem förmåga att nästintill alltid överträffa dessa. Vad det i verkligheten blir vet vi först om cirka 12 månader.

Nintendos aktie har kommit ned från tidigare höga nivåer och förvisso kan rapporten sägas vara en anledning, men det vore att ljuga. Den största faktorn för de senaste veckornas nedgång stavas Valve:s Steam Deck, som utannonserades den 15 juli. Alla var en minut efter denna nyhet övertygade om att Switch-dödaren hade anlänt och att det nu enbart var utförsåkning för Nintendo – bolaget som funnits sedan 1899 och som började sin verksamhet med att sälja spelkort.

Läs vidare på Trade Venue. Här finns hela inlägget och som alltid finns/har jag inga affiliates (något jag aldrig haft och aldrig kommer ha).

Skapa dig en underbar dag!

/Cristofer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar