tisdag 3 augusti 2021

Valmöjligheter - din andra edge

 Jag har tidigare skrivit att den främsta edge som du har är den psykologiska. Genom att känna och ”kunna” dig själv och veta att du inte måste agera på tankar och känslor är något du måste kunna bemästra för att lyckas nå långsiktig och hållbar avkastning. Det är skitsamma om du har en IQ på femhundrafemtioelva, eller kan bygga en tidsmaskin med tändstickor. Får du panik när börsen rasar spelar din intelligens föga roll.

En annan edge som gör underverk för portföljen i allmänhet, men psyket och det vardagliga livet i synnerhet är att ständigt se till att du har valmöjligheter. Detta begrepp är brett och kan appliceras på mycket i livet. Några axplock:

1. Ha tillräckligt med pengar för att kunna välja jobb. Nu menar jag ej FIRE-kapital, men i alla fall tillräckligt för att kunna säga ”nej” till en chef som kräver det orimliga. Du har "råd" att stå utan jobb i över 6 månader och vet att skaffa dig ett nytt kommer ej vara några större problem. Under tiden som du söker "lider" du inte.

Läs vidare på Trade Venue. Gällande affiliates e.d. hänvisar jag till andra plattformar, bloggar e.d., ty här finns inget sådant trams.

Må väl och ta hand om dig,

Cristofer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar