fredag 22 oktober 2021

Global Småbolagsfond?

 För tillfället äger jag tre fonder, vilka är Tin Ny Teknik, AMF Småbolag samt Avanza Småbolag by Skoglund. Jag har valt ut dem utifrån diverse kriterier, men också på grund att jag hyser en stor tilltro och respekt för förvaltarna. Jag har länge önskat få en exponering mot det amerikanska småbolagsindexet Russel 2000 och blev glad då Placera för ett par veckor sedan skrev om en intressant EFT. Jag har lagt den på bevakningslistan och har som ambition att initiera en position.

Ovan skriver jag ”har” och kanske är det att fara med osanning, för när jag fick nys om att Cliens ämnar starta en global småbolagsfond väcktes mitt intresse. Absolut är det inte en positionering mot Russel 2000 som jag först sökte, men mellan en global småbolagsfond och Russel 2000 lockar förstnämnda mer (låt oss bortse från att jag kan investera i båda). Fonden kommer förvaltas av Niklas Larsson, som tidigare har förvaltat Swedbank Robur Småbolag Global. När jag studerar fondens avkastning de senaste tre till fem åren är den god, men ej extraordinär. Emellertid har jag ej gjort någon större analys om historisk avkastning då Larsson denna gång börjar från scratch och med helt andra möjligheter.

I en intervju utför av hans egen arbetsgivare – Cliens – lyfter förvaltaren fram ett bolag som han just nu har ett extra tycke för, nämligen Pool Corp. När jag har suttit och läst på om bolaget samt studerat diverse nyckeltal på Börsdata förstår jag varför bolaget lockar.

Läs vidare på Trade Venue. Jag önskar dig en trevlig och avkopplande helg!

/Cristofer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar