onsdag 6 oktober 2021

När kurser går ner

 Många är vi som äger antingen bettingbolag eller spelbolag, eller för den delen båda av dessa. De senaste veckorna har dessa bolags aktiekurser slaktas och i många fall beror det främst på tidigare höga värderingar. I andra fall beror det på kommunicerade nyheter, vilket är gällande för b.la. Kindred, Evolution Gaming och Betsson och fallet i/med Nederländerna.

Som investerare är det lätt att fastna och stirra sig blind på den dagsaktuella aktiekursen och döma bolaget efter denna. Detta kan inte vara mer fel! Ett bolags verksamhet stämmer inte alltid överens med bolagets aktiekurs. Kortsiktigt styrs aktien och dess handel av andra faktorer, där den psykologiska är den mest vanliga och mest påverkande. Flockbeteende, aktivitetsbias och FOMO är bara ett fåtal axplock av många andra mentala fallgropar som påverkar.

Fokus ska vara på bolaget och dess verksamhet. Växer och ökar dessa? Fortsätter VPA, EK och omsättning att öka? Är skuldsituationen bra och acceptabel? Med mera. Om svaret är ”ja” finns inget fog att kisa på sig och göra i brallan, utan ägna tid och energi till annat, såsom att läsa på än mer om aktuella bolag.

Läs vidare på Trade Venue. Ta nu hand om dig och ta makten över hur du förhåller dig till dina tankar och känslor.

/Cristofer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar