lördag 5 mars 2022

Vad är svårast – hålla ut i nedgångar eller tajma marknaden?

Så fort det kommer lite nordanvindar är det många som börjar tvivla. Sjuknade kurs tycks likställas med att bolaget presterar sämre. Givet att ingen ny information tillkommit och de/de specifika bolagen i fråga inte är utsatta för vad det nu än är som får börsen, på generell basis, att sjunka finns ingen som helst grund för att jämställa den dagsfärska aktiekursen med bolagets fundamentala utveckling. När hemska och krävande händelser, likt Rysslands invasion av Ukraina, sker dras alla aktiekurser ned med en och samma kam.

Det är i tider likt dessa som det blir psykologiskt tufft. Extra tufft blir det om du inte har gjort din läxa, läst på och analyserat bolaget. Då blir du snabbt osäker på vad du egentligen äger, om/hur det drabbas av krisen et cetera. Om du har gjort din läxa – vilket jag och alla uppmuntrar och uppmanar till – kommer det främsta hindret mot att utföra en mindre bra handling, såsom att sälja/skala av, vara ditt psyke. Är du mentalt stark att bada i skiten? Har du ett psyke starkt nog att se hur ditt kapital minskar, dag för dag, vecka för vecka, månad för månad? Att se hur du liksom töms på blod?

Läs vidare på Trade Venue. Jag hoppas att du får en härlig helg och låt oss nu hoppas och kämpa för att kriget i Ukraina löser sig och Ryssland drar tillbaka sina styrkor!

/Cristofer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar