onsdag 26 oktober 2022

Lite utvärdering av mina ageranden under 2022

 Det har passerat cirka 10 månader av 2022 – ett år som av många kommer beskrivas som ”ett förlorat år”. Absolut är det för de flesta en negativ avkastning i portföljen detta år, men varför enbart se till ett enskilt år? Jag ligger, i skrivande stund, ca -10 %, men berörs ej av att ha tappat ett par årslöner. Istället ser jag myntets andra sida och tackar att jag får möjlighet att köpa bra bolag till mer attraktiva värderingar.

”Det är nya tider nu” och ”bolagets historiska prestanda är inte garant för framtiden” och så vidare är utlåtanden som hörs från flera och de är lika bra som viktiga. Att köpa och investera bara utifrån historiken är sällan bra, men att ta med den i ekvationen bestående av allt från ledningsanalys till bolagets marknadsposition och beräknande framtida resultat är inget annat är bra och viktigt.

Ett exempel är JM, som jag idag skrev om för Aktiespararna. Absolut kommer de få tuffa kvartal framgent, men de har en extremt stark finansiell ställning samt besitter en lång och bred erfarenhet av att handskas med utmaningar och regelrätta kriser (de grundades 1945 och har således klarat av såväl en nordan- som östanvind…). Var är bolaget om 2–3 år? Jag är beredd att säga mycket större, starkare och stabilare än idag och således har jag sedan tidig sommar köpt in mig.

Läs vidare på Trade Venue. Jag önskar dig sn härlig kväll tillika fortsättning av denna vecka.

/Cristofer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar