onsdag 29 augusti 2018

Investeringskurs

Den svenska skolans betygssystem grundar sig på matriser. För att uppnå betyg E skall samtliga kriterier för betyg E vara uppnådda. För att uppnå betyg D skall en majoritet av kunskapskraven på C-nivå vara uppnådda. För att uppnå betyg C skall samtliga kriterier för betyg C vara uppnådda. Likt betyg D skall en majoritet av kriterierna för betyg A vara uppnådda för att eleven skall uppnå ett B i betyg. För ett A i betyg krävs, föga förvånande, att samtliga kriterier för betyg A är uppnådda.

Jag har länge gått i tankarna att sätta ihop en investeringskurs. Jag har ännu ej bestämt mig vad priset för denna dagskurs kommer att vara, men någonstans norr om 5000 kr (exk. lunch från korvmojjen och fika från densamma) känns absolut rimligt.


Gällande plats är planen att välja ut ett flashigt ställe, men som är mycket billigt att hyra. Detta är ju, tyvärr, mycket svårt att i praktiken hitta, precis som att hitta ett bolag som är skuldfritt, har en organisk tillväxt på +100 % och en omsättningsökning med minst samma siffror samt delar ut till en direktavkastning på +10 % samt styrs av en VD likt Bruce Flatt. Här kanske jag får bita i det sura äpplet och ta något som ändå kommer att kosta, om nu inte Circus Maximus kan tänka sig att abonnera ut sitt tält. Om någon hr tips, vänligen skriv en kommentar.

Jag har tagit mig tid att författa de kunskapskrav som kommer att gälla. Dessa har godkänts av alla berörda och essentiella parter, dvs. backtradernas fackförbund, FI, Nasdaq samt Nisses aktieförening i Boxholm. Dock är jag lite kluven; saknas något? Är de för lätta? För hårda? Vill ju ömsom ha ett bra rykte, ömsom ha så många godkända som möjligt (då detta genererar pengar; godkänd elev=pengar till mig/företaget och vice versa). Diplom kan delas ut, men detta är då till en självkostnad för papper och tryck.

Kommentera gärna vilka idéer och tankar som ni har. Hur kan denna kurs göras så bra, billig och lönsam som möjligt?

Tillägg: om man redan nu, innan något är klart, vill anmäla sig till kursen går det såklart bra. För anmälan krävs bara en kommentar. Lägg gärna till om du har några allergier eller är laktos- eller glutenintollerant (inte för att det gör någon skillnad, för du kommer att få samma mat. Specialkost kostar nämligen ofta mer och jag ämnar inte slösa extra på dig. Dock ser det "snyggt" ut att erbjuda detta...). Anmälan är, såklart, bindande.E
C
A
Eleven kan, i förberedda samtal och diskussioner på twitter och/eller bloggar, skriftligt förmedla egna tankar och åsikter om lyckade ageranden på börsen. Detta gör eleven med viss säkerhet. Språk, stil och tonläge är anpassade till syfte, mottagare och kommunikationssituation, och eleven använder med viss säkerhet retoriska verkningsmedel. Eleven har viss åhörarkontakt.

Eleven kan, i förberedda samtal och diskussioner på twitter och/eller bloggar, skriftligt förmedla egna tankar och åsikter om lyckade ageranden på börsen. Detta gör eleven på ett nyanserande sätt och med en hög grad av säkerhet. Språk, stil och tonläge är anpassade till syfte, mottagare och kommunikationssituation, och eleven använder med viss säkerhet retoriska verkningsmedel. Eleven har bra åhörarkontakt.

Eleven kan, i förberedda samtal och diskussioner på twitter och/eller bloggar, skriftligt förmedla egna tankar och åsikter om lyckade ageranden på börsen. Detta gör eleven på ett nyanserande och slående säkert sätt. Språk, stil och tonläge är tydligt anpassade till syfte, mottagare och kommunikationssituation, och eleven använder med en stor säkerhet retoriska verkningsmedel. Eleven har mästerlig åhörarkontakt.

Eleven kan, med viss säkerhet, skapa, revidera och manipulera skärmdumpar som visar alla lyckade investeringsbeslut. Eleven besitter grundläggande kunskaper att använda Photoshop.

Eleven kan, med god säkerhet, skapa, revidera och manipulera skärmdumpar som visar alla lyckade investeringsbeslut. Detta gör eleven på ett nyanserat sätt. Eleven besitter höga kunskaper att använda Photoshop.

Eleven kan, med n grym och mästerlig säkerhet, skapa, revidera och manipulera skärmdumpar som visar alla lyckade investeringsbeslut. Detta gör eleven på ett nyanserat och självsäkert sätt. Eleven besitter extremt höga kunskaper att använda Photoshop.

Eleven kan, med viss säkerhet, ignorera sakliga ifrågasättanden eller "vanliga" frågor och istället bemöta detta med kvädesord, personliga påhopp, ignorans eller/och ”blocka”.

Eleven kan, med god säkerhet, ignorera sakliga ifrågasättanden "vanliga" frågor och istället bemöta detta med kvädesord, personliga påhopp, ignorans eller/och ”blocka”. Detta gör eleven på ett träffande och iögonfallande sätt.

Eleven kan, med grym och mästerlig säkerhet, ignorera sakliga ifrågasättanden "vanliga" frågor och istället bemöta detta med kvädesord, personliga påhopp, ignorans eller/och ”blocka”. Detta gör eleven på ett träffande, iögonfallande och brutalt sätt.

Eleven kan, med viss säkerhet, erbjuda kurser till priser som kan anses som höga. Gällande kursen innehåll skall detta vara och förbli hemligt, vilket eleven med viss säkerhet klarar av.

Eleven kan, med god säkerhet, erbjuda investeringskurser till priser som med marginal anses som höga. Gällande kursen innehåll skall detta vara och förbli hemligt, vilket eleven med en god säkerhet klarar av.

Eleven kan, med grym och mästerlig säkerhet, erbjuda investeringskurser till priser som med helvetisk marginal anses som höga. Gällande kursen innehåll skall detta vara och förbli hemligt, vilket eleven med en säkerhet på scientologinivå klarar av.

Eleven kan, med viss säkerhet, hjälpa och beskydda övriga i sekten/gruppen när dessa blir ifrågasatta eller attackerade. Detta gör eleven antingen genom att helt enkelt trycka på ”gilla”, eller följa tillvägagångssättet i kunskapskrav 1.

Eleven kan, med god säkerhet, hjälpa och beskydda övriga i sekten/gruppen när dessa blir ifrågasatta eller attackerade. Detta gör eleven antingen genom att helt enkelt trycka på ”gilla”, eller följa tillvägagångssättet i kunskapskrav 1.

Eleven kan, med grym och mästerlig säkerhet, hjälpa och beskydda övriga i sekten/gruppen när dessa blir ifrågasatta eller attackerade. Detta gör eleven antingen genom att helt enkelt trycka på ”gilla”, eller följa tillvägagångssättet i kunskapskrav 1.

Eleven kan, med viss säkerhet, berätta i efterhand om hur denna äger/inte äger ett visst bolag som passande handlas ned efter en dålig rapport eller/och under MA200.

Eleven kan, med en god säkerhet, berätta i efterhand om hur denna äger/inte äger ett visst bolag som passande handlas ned efter en dålig rapport eller/och under MA200. Dessutom kan eleven med en god säkerhet förmedla att denne inte ämnar köpa förrän trenden är uppåt.

Eleven kan, med grym och mästerlig säkerhet, berätta i efterhand om hur denna äger/inte äger ett visst bolag som passande handlas ned efter en dålig rapport eller/och under MA200. Dessutom kan eleven med en mästerlig säkerhet förmedla att denne inte ämnar köpa förrän trenden är uppåt.

14 kommentarer:

 1. Läsaren kan med god säkerhet avgöra och förmedla att nämda inlägg var mästerligt utformat. Ha ha, ja en viss ironi anas i bakgrunden men jag väljer att läsa in det komiska.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej PP och tack för såväl återkommande besök som kommentar(er)!

   Din svar bedöms uppnå samtliga kriterier för ett "A" gällande hur man ömsom kommenterar, ömsom ger beröm!

   Vänligen swisha 179 kr, så kommer ett diplom på posten;)

   /Sofokles

   Radera
 2. Jag anmäler mig till kursen. Siktar givetvis på att hamna i matris A. Bör faktiskt inte vara några större problem. Alla privatskolor, och privata kurser arbetar enligt mottot höga betyg, och låga kunskaper. Både läraren, och eleven skall ju trivas annars blir läraren uppringd av någon ilsken förälder som undrar varför eleven inte har högre betyg. Att det kan bero på lathet, och vederbörande faktiskt är obegåvad får inte ens antydas.

  Skulle jag inte hamna i matris A så bjuder jag läraren på mat, och fylle på något fint näringsställe. Var det inte så Markurell i Vadköping gjorde när gossen skulle ta studentexamen?

  Mvh

  Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lars och tack för dina återkommande besök och kommentarer!

   Det ligger i mitt intresse att du uppnår ett "A" och jag lovar att göra mitt yttersta för att detta skall bli en realitet. Jag har aldrig blivit uppringd av en förälder och hoppas att så skall förbli.

   Att muta med mat och dryck fungerar icke, tyvärr. Dock tar jag gärna mat och dryck där vi splittar notan. Jag tror nog att det kan bli minst lika givande och roligt för oss båda.

   Önskar dig allt gott!

   /Sofokles

   Radera
 3. Hahaha! Vilken grym kurs! Tur att du inte valt betygssystemet 1-5 för upphovsmannen till det hade garanterat inte tillåtit det. Jag anmäler mig till kursen! Vill även nu passa på att anmäla mig till nästa års kurs också (2.0 eller 3.0). För en sådan blir det väl?! Grymt bra inlägg som vanligt!

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Aktiepappa och tack för dessa ord!

   Vad roligt! Ja, det kommer att bli uppföljningar, för jag räknar med fullsatt i min plånbok... förlåt, på stolarna och att det kommer att vara ett stort sug nästa år. Dock kommer uppföljningskurserna att döpas till "2.1", bara för att vara lite bättre än övriga som finns tillbuds.

   Tack ännu en gång!

   Vänligen swisha norr om 5000 kr (+ moms), så kommer en informationsblankett till din brevlåda inom kort.

   /Sofokles

   Radera
 4. Fantastiskt roligt. Jag anmäler mig.

  Men som en redan ganska inbiten backtrader tänkte jag att jag kunde betala i efterhand när vi kan se om kursen höll önskvärd standard :-)

  //Att Välja Lycka

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej AvL och tack för ditt besök och kommentar!

   Härligt att höra om dina redan befintliga kunskaper!
   Dessa till trots måste jag tyvärr meddela att en efterskottsbetalning blir svår att lösa. Oss emellan planerar jag att fly landet i samma sekund som kursen slutar och alla kommer underfund med att den inte var "så bra" och "givande".
   Hoppas ömsom på förståelse, ömsom att detta stannar oss emellan? ;)

   Önskar dig allt gott!

   /Sofokles

   Radera
 5. Anmäler sig Lundaluppen till kursen vill jag vara bänkkamrat med honom. Vi skåningar får hålla ihop. Kan jag nu inte muta kursledaren hoppas jag kunna snegla på hans svar på examinationsfrågorna.

  Mvh

  Lars

  SvaraRadera
 6. Terminens populäraste kurs. Vilka är antagningskraven? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Spartecus!

   Antagningskraven är enkla: minst 5000 kronor;)

   /Sofokles

   Radera
 7. Finns det platser kvar? Jag anmäler mig gärna och tänkte även ge bort en plats i present. Säg nummer så swishar jag direkt. Eller kan jag betala i bitcoin? ;D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Minimalistspararen och tack för ditt intresse!

   Bitcoin går tyvärr inte, men pengar fungerar desto bättre.
   Numret är 02348138841230 (om du kommer fram till en telefonsvarare som talar ett afrikanskt språk skall du ej vara orolig...). ;)

   Önskar dig allt gott!

   /Sofokles

   Radera
 8. Anmäler mig gärna om plats finnes, förstår att kursen är populär. Gör det bra att betala 10 000 kronor i stället för de redan i stort sett gratis 5 000 kronorna. Tänkte att jag kunde få fortsättningskurser på webben för bonusbetalningen om 5 000 kronor 😊

  Mvh
  /GL

  SvaraRadera