måndag 6 januari 2020

Prison Architect

Denna dag, som även är benämnd som "trettondagen", skriver jag ett inlägg om fängelse-REIT:s i allmänhet, men GEO Group i synnerhet. Hela inlägget finns att läsa på Trade Venue och nedan text är ett utdrag från detta.

Ett spel som jag fann relativt roligt att spela var ”Prison Architect”, då det, innan ”Two Point Hospital” släpptes, var bland det närmaste klassikern ”Theme Hospital” som man kunde komma. Att bygga och driva ett fängelse kan vara en kassako givet att den politiska vinden blåser åt rätt håll samt att brottslingar fortsätter att existera. Innan jag fortsätter på temat "fängelse" vill jag varmt rekomendera dokumentären ”Det 13:e tillägget” på Netflix – en dokumentär som blev nominerad till bästa dokumentär på Oscarsgalan 2017. Förutom fängelsesitutaionen tar denan även om om rasistiska lagar, utnyttjande av intagna som fabriksarbetera et cetera.
Jag ämnar inte trampa på några tår, utan vill lyfta fram bloggkollegan Utdelningscyklistens inlägg om GEO Group, som jag i detta inlägg ämnar skriva lite kompletterande om. Därtill finns sedan tidigare lite att läsa på Jason Fiebers blogg, MrFree@33.  
GEO Group är ett säkerhetsföretag som driver privata fängelser. GEO är specialiserade på design, finansiering, utveckling och drift av fängelseanläggningar för frihetsberövande, korrigering och anpassning för livet efter avtjänat straff. Bolagets anläggningar ligger mestadels i USA, men även i andra länder som tillåter privat drift. Bolaget grundades 1984 och har sitt huvudkontor i Boca Raton, Florida. Nedan bilder kommer från årsredovisningen för räkenskapsåret 2018.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar