torsdag 25 februari 2021

Pinterest post Q4

 Jag har tidigare skrivit om Pinterest och för cirka 2 veckor sedan skrev min kära vän, Matematikern, en mycket, mycket mer genomgående, robust och grundlig analys. Jag rekommenderar dig att läsa båda dessa inlägg i allmänhet, men sistnämndas i synnerhet.

Okej – du hoppade över för det är ju ”jobbigt” att läsa detta… således en kort repetition: Pinterest är ett digitalt bolag som erbjuder en social fotodelningsplattform. Bolagets tjänster nås digitalt via webben, där användarna kan registrera sig med eget konto, och dela med sig av bilder, videos, samt recept. Kunderna består av både privatpersoner och företagsaktörer, som använder bolagets tjänster i marknadsföringssyfte. Störst verksamhet återfinns inom Nordamerika och Europa.

Till skillnad från Facebook, SnapChat, Twitter med flera är detta inte en (social) plattform där man träffas för att dels dunka varandra i ryggen, dels kränka och spä ilska över de som är contrarian till ens egna uppfattningar, sanningar, ideologier et cetera. Istället är detta en plattform där man ges inspiration om b.la. inredning och såklart skapas ett stort ”vill ha/vill köpa nu”-begär. Pinterest kan sin psykologi och alla vet hur man blir i ”den där stunden” när begäret stänger av system 2 och låter system 1 få fritt spelrum. Således har de, sedan sommaren 2020, börjat ett samarbete med Shopify (som även samarbetar med b.l.a Facbook) och integrerat att man kan ”klicka och köpa” snabbt, smidigt och enkelt.  

Läs vidare på Trade Venue. Då detta publiceras torsdag afton kanske du ej läser det förrän på fredagen (snart Bolibompa ju...). Således önskar jag en trevlig helg!

/Cristofer 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar