måndag 8 mars 2021

Unity - en gyllene hacka och spade?

 Jag tror det var och är få som inte har hört talas om det danska bolaget Unity, vars produkt är en mycket uppskattad och välanvänd grafikmotor. Bolaget kom till börsen under september 2020 och har avhandlats av såväl Motley Fool som Seeking Alpha, men även den numera på paus liggande podden ”Game of Stocks”. Jag rekommenderar starkt lyssna på podden, då verksamheten här gås igenom på en mycket bra och djup nivå.

Jag vill även rekommendera bolagets S1, vilket är det dokument bolaget lämnar in inför sin IPO. Slutligen kan även denna youtube-video på 10 minuter rekommenderas, där bolagets affärsmodell och fantastiska ekosystem presenteras.

På Avanza ges följande beskrivning av bolaget: ”Unity Software är verksamma inom teknikbranscen [sic!]. Bolaget är specialiserade inom tillhandahållandet av mjukvarulösningar. Exempel på produkter som bolaget erbjuder inkluderar grafiska 3D-verktyg för framställandet av bilder och övrigt innehållsbaserat material. Störst verksamhet återfinns inom den nordamerikanska marknaden, där kunderna huvudsakligen består av medelstora företagskunder och professionella privatanvändare.” Bolagets produkt kan och bör ses som ”hacka och spade”.

Läsa vidare på Trade Venue och likt alltid finns inga affiliate e.d.

Allt gott!

/Cristofer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar