onsdag 12 januari 2022

Investera i Las Vegas, Sunset Strip med mera?

 I ett av Börspoddens första avsnitt 2022 diskuterades bland annat upplevelsesektorn i allmänhet, men spel och dobbel samt hotellverksamheter i dess fysiska form i synnerhet. Tänk ”Las Vegas”, ”Ceasars Palace”, ”all in” och stämningen och känslan av allt från Ocean’s Eleven till Scorseses Casino. Människan har, så långt vi har källor, alltid ägnat sig till någon sorts form av spel och dobbel. Innan vi bytte kort kastade vi tärning eller benknotor. Addera till detta det faktum att vi är ett flockdjur och vi lockas att dels resa för att se, besöka och uppleva andra platser, dels se, träffa, observera med mera andra kulturer, människor et cetera. Utöver detta finns alltid jakten och känslan av ”semester”.

I Sverige har vi Scandic, som driver och sköter hotellverksamhet, men också Pandox, som äger de fastigheter som b.la. Scandic hyr för att bedriva sin hotellverksamhet. På andra sidan pölen finns ett annat fastighetsbolag, eller mer korrekt; en REIT, nämligen Vici Properties.

VICI Properties är en upplevelsebaserad fastighetsinvesteringsfond, s.k. REIT, som äger en av de största portföljerna av marknadsledande spel-, gästfrihets- och underhållningsdestinationer, inklusive det världsberömda Caesars Palace. VICI Properties nationella, geografiskt varierande portfölj består av 27 spelanläggningar som omfattar över 46 miljoner kvadratmeter och har cirka 17 800 hotellrum och mer än 200 restauranger, barer, nattklubbar och sportböcker.

Läs vidare på Trade Venue. Jag önskar dig en härlig lillördag och en fortsatt god vecka.

/Cristofer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar