söndag 9 november 2014

Planerat inköp och ödmjuka tack till "vägen till frihet"

Vad gör jag med min (lediga) tid? Helgen går alltid snabbare än man önskar och innan man vet ordet av sitter man en söndagseftermiddag med att beklaga sig över det man inte hunnit med (men även berömma sig för det man de facto hunnit med). Plugg, plugg och mera plugg har varit denna helgs innehåll.

Jag har haft givande samtal med flera bloggarskribenter denna helg. Det har varit lärorika meningsutbyten och jag känner mig relativt lugn och säker med min portfölj.

I fredags läste jag på "vägen till frihet" om att han köpt Akelius preferensaktie. Detta väckte min nyfikenhet och under helgen har jag läst på mycket om denna. Just nu är kursen under det pris företaget kan köpa tillbaka dina aktier för, vilket är 330 kr, om 10 år. Innan dessa är deras återköpskurs 375 kr. Det är främst utdelningen som lockar men även den fina riskspridningen som kommer med köpet, då Akelius bolag inte bara är bundet till Sverige och den inhemska marknaden.

Just nu lutar det starkt åt ett köp och om inget drastiskt händer över natten (Putin, jag talar till dig!), så blir det köp under måndagen.

Jag har även läst det senaste från Protector och....wow! Vilket bolag, vilken styrning, vilken kommunikation till marknaden! Jag ångar min stoploss och vill verkligen in igen. 38 NOK (som kursen stängde på i fredags) är inte en dålig inköpskurs. Dock, bolaget hade nyss rapport och frågan är om vissa traders snart planerar att flytta sitt kapital till andra bolag.

Bör jag vänta eller köpa nu? Jag ämnar ju ligga lång men ändå vill jag försvara min stoploss med att jag ej ville hamna under mitt GAV i rådande marknadsklimat. Jag var rädd att investeringsportföljen skulle dra ned bolaget, vilken den gjorde. Dock, den var bättre än jag trodde och hade jag suttit vid skärmen på rapportmorgonen hade jag tagit bort min stoploss.

Jag kan ej bestämma mig och frågan är då: "When in doubt, stay out"?

Vill tacka Vägen-till-frihet för din insats denna helg! Hoppas och ser fram emot fler givande diskussioner!

Slutligen: I morgon, måndag, kommer Vardia med nya försäljningssiffror och veckan därefter, onsdagen den 19/11, kommer Q3. Som tidigare hänvisas till aktiefokus för att läsa om Vardia.

2 kommentarer:

 1. Oj, det var fina ord, det värmer.
  Får tacka ödmjukast, men skjut mig inte om Akelius Pref rasar i pris när du väl köpt dem. Någon spåkula har jag inte =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Don't worry =). Jag skulle aldrig skjuta; kniv sägs vara bättre, tystare och lätthanterligare, haha;)

   Radera