tisdag 27 oktober 2020

AT&T - Q3 och inköp

 Jag har vid flera tillfällen avhandlat AT&T – ett bolag jag har en inte allt för enkel relation till och i torsdags den 22/10 kom bolaget med rapporten detta pårs tredje kvartal. Ömsom finner jag mycket värde, ömsom stora risker. Skulden är inte den enda och givet hur väl ledningen tycks hantera den bör kanske dess risk nedgraderas(?). Det som däremot bedöms som riskfullt är deras blödande och kostnadskrävande Direct TV samt priskriget om att inte bara behålla, utan även rekrytera nya abonnenter när Iphone 12 släpps. Det ryktas om att något nytt nät har utvecklats och detta är känt under det mycket fantasifyllda namnet ”5G”.

Priskrig har alltid rått och således bör kanske även denna ”risk” om vilket bolag av T-Mobile, Verizon och AT&T som kan komma att konkurrera ut den andra helt skrivas av. Inte för att jag tror att det någonsin går så långt, men om du ej är ledande kommer det att kosta i saknade intäkter. På denna marknad råder en extrem konkurrens och det är inte ovanligt att bolagen är beredda att betala för att lyckas binda till sig en kund (CAC).

Beträffande Time Warner och HBO visar Q3 att det finns motstånd som främst härrör från covid-19. Detta är synd och det är viktigt att AT&T spelar alla sina kort rätt, för det är här som de kommer att ha sin starkaste tillväxt. Covid-19 har dock satt många käppar i hjulet för inte bara nämnda, utan även för Disney+, HULU, Peacock m.fl., då det nu är mycket svårt att sköta en stor film/serieinspelning. Netflix har ej drabbats lika mycket, då de ligger cirka 1 år före i sin produktion och färdiga serier. Således har de haft ett klart bibliotek med nya serier och således har de kunnat köra på som vanligt.

Läs vidare på Trade Venue.

Trevlig dag tillönskas!

/Cristofer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar