onsdag 28 oktober 2020

Ta makten. Idag!

 Börsen avancerar nedåt och det börjar komma upp såväl rubriker som tweets om att nu är det domedag. Dagen då apokalypsens fyra ryttare kommer att anlända. Dagen som Mayaindianerna räknade fel på med en sisådär 8,5 år.

Många hör av sig och frågar ”hur ska man tänka? Hur ska man göra?”. Mitt svar är alltid att de ska göra just det – tänka. Tänk, diskutera och skriv. Ikläd dig ett par glasögon och se allt från ett metaperspektiv; var är du idag, i morgon, om X antal år och var, givet de underlagen samt trosföreställningar du har, kommer din portfölj att vara vid denna tidpunkt? Ämnar du att köpa/öka eller sälja/hyvla idag eller senare i veckan? Om svaret är ”ja” – logga in och gör det. Är svaret ”nej” och du även upplever det som jobbigt att se portföljens röda siffror– logga inte in.

Jag vill dock uppmuntra dig för att utsätta dig för just detta – smärtan att se, läsa, höra och känna hur det är när börsens nyckfulla beteende får agera fritt. Det må vara uttjatat, men det ändrar inte faktum: det som inte dödar dig, gör dig starkare.

Det är i tider som dessa som de som har investerat i en brandvarnare vet hur att agera, eller i alla fall har mer underlag för det. Likt ofta är människan slö, kortsiktig och inte så beräknande. Oftast kommer hon krypande till korset när elden redan har brutit ut. Vi har sett det historiskt, vi såg det i mars och vi ser det idag. Vi kommer även att se det i morgon och nästa gång apokalypsens ryttare anländer. Var inte en av denna massa, utan var individen som förmår att tänka i termer ”what if?”. Genom att göra så kommer du vara mer förberedd när skiten träffar fläkten.

Läs vidare på Trade Venue men akta dig för denna länk. Den innehåller så mycket affiliates så du anar inte...

Trevlig lillördag!

/Cristofer

2 kommentarer:

 1. Är relativt ny på aktiemarknaden och i våras var det svettigt. La efter det om portföljen till en "kraschsäker", och idag kände jag ingenting faktiskt, även om det är ner typ 5%. Man blir härdad av en krasch. Sitter still och båten och kommer nog köpa lite snart när VIX:en är på topp :D

  SvaraRadera
 2. Hej Anonym (varför "Anonym"?) och tack för din kommentar!

  Det låter bra och härligt att höra!

  Ps - kommentera gärna på Trade Venue, då denna blogg numera enbart används som portal till nämnda!

  Önskar dig fortsatt lycka och styrka och kom ihåg; du har makten!

  /Cristofer

  SvaraRadera