tisdag 22 februari 2022

Att göra nu; och i morgon.

 Vad jag gör nu är vad jag alltid gör är att jag följer min strategi och min investeringsfilosofi. De passar mig och behöver nödvändigtvis inte passa dig. Jag utgår från mig, min privatekonomi och mitt liv i dess största allmänhet, med allt från arbete till andra åtaganden. Strategin har inte kommit till ”bara sådär”, utan den har med tiden växt fram; baserad på såväl framgångar som motgångar. Är den perfekt? Nej, utan den är alltid under utveckling, ty ständigt utvärderar och följer jag upp såväl process som utfall. Den är således dynamisk. Likt det mindset jag alltid eftersträvar att ha – dynamiskt mindset/growth mindset.

Jag läste i helgen ut boken Richer, Wiser, Happier (Green, 2021) och kan varmt rekommendera den. I bokens olika kapitel får vi följa olika investerare och vad som har gjort dem så framgångsrika. Den är således lite lik Investera som mästarna (Bernhardsson, 2021). Redan i första kapitlet sätts ribban och då jag har funnit och fortfarande finner mycket substans i och från Warren Buffett var det tacksamt att få följa Monhis Pabrai och dennes resa. Han ser sig själv som en klon av Buffett. Ja, han har byggt sin investeringskarriär på att i det längsta syna Buffetts sömmar och sedan applicera på och till sig själv, om än med vissa personliga anpassningar. Är detta fult? Är det ”fel”? Jag hävdar att så ej är fallet. Se, lär och läs av andra framgångsrika och ta efter det som du bedömer är värt att ta. Det är ju inte som så att Buffett har några copyrights på att ”sitta still i båten” eller att bara han får ”vänta när andra är giriga och köpa när andra är livrädda”.

Läs vidare på Trade Venue. Jag önskar dig allt gott och uppmuntrar dig att ta tillfället i akt och investera i dig själv!

/Cristofer

2 kommentarer:

  1. Det har jag sagt till mig själv och mina barn hela livet i allt. Inte bara börsen. Se och lär av dom äldre, dom har som oftast utvecklat ett system som funkar, lägg till lite personligt och du slipper massa tråkiga misstag som tar energi. Har funkat fint på Arbete och börs för mig och barna samt fru.
    latmasken

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej och tack för din kommentar!

      Klok agerat och sagt. Om alla alltid skulle börja från noll skulle mänskligheten fortfarande sitta och värma händerna vid en lägereld medan hotande djur och andra stammar rörde sig i omnejd.

      Det handlar inte om att kopiera, utan att dra lärdom och sedan applicera.

      All lycka och styrka!

      /Cristofer

      Radera