onsdag 16 februari 2022

PRAO-dag på Industrivärden

En helt vanlig dag valde lilla Nils, blott 10 år, att ha sin endags-PRAO på Industrivärden. Som avlägsen släkting till Fredrik Lundberg och uppvuxen i en familj tillika släkt som uppmuntrar till investeringar, företagande och entreprenörskap var det aldrig något snack om saken – in med blodet i familje- (och släkt)företaget bá!

Klockan 08:00
Nils är ensam på plats. Visst finns här en sekreterare, men annars gapar de fina och rymliga lokalerna tomma. Nils passar på att gå runt för att inspektera och ser att här finns en fin kaffemaskin och diverse konfektyr med allt från fruktskålar till fat med bakverk och godis. Nils passar på att testa en espresso, som han hört att man ”ska dricka” som entreprenör. Det gör alla framgångsrika ledare. Det har han nämligen sett i filmer. Och i den där rosa tidningen pappa alltid läser.

Läs vidare på Trade Venue. 

Jag önskar dig en härlig lillördag!

/Cristofer

4 kommentarer:

  1. Absolut storartat, har läst andra blogginlägg som varit mer värdefulla för att förstå aktiemarknaden och enskilda bolag men ack så träffade utan att ha varit på huvudkontoret och veta vad som sker hos "freddan".

    För att koppla det lite mer till industrivärden. Tråkstämpeln finns där, vad värre är Investor framstår som sexigt trots att dom i ärlighet inte gör mkt heller än att fylla på. Fint att de dumpade SSAB. Men att bara sitta med sina innehav och vara väl insatta i dom blir en form av "lägg äggen i samma korg och bevaka dom vakta dom noga". Det finns en charm när allt ska vara nytt och spännande att veta att Industrivärlden inte gör något förhastat. Om något alls...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej och tack för din kommentar!

      Som sagt förstår/vet jag att det är också är ett arbete att "sitta still" och att avvakta/sitta still ofta är den bästa aktiviteten att applicera. Med det sagt har man ju då och då undrat hur en dag på kontoret ser ut.

      Gällande INVE tror jag att de hade fått utstå samma ilska om deras bolag inte levererat så bra som de gjort.

      Allt gott och tack för din kommentar!

      /Cristofer

      Radera
  2. Det trista med Industrivärden är att man inte gör något alls. Det är i grunden ett maktbolag och skall behandlas som ett sådant. När rabatten börjar gå mot 15-20% är det ofta köpvärt. Sedan är det häpnadsväckande att man aldrig hittar något nytt att investera i. Att ta utdelningarna och dela ut till aktieägarna och sedan köpa det vanliga Handelsbanken,Volvo,Sandvik och Essity krävs ju ingen större organisation för. Har vi ett flertal tillfälle ställt frågan. Vad gör dessa människor en Måndag förmiddag?

    MvH Lars

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej och tack för din kommentar!
      Kul att se livstecken från dig, kära Lars!

      Måndagar är de dagar då de byter croissanten mot kanelbulle. Typ...?

      Hoppas hälsan är god!

      /Cristofer

      Radera