lördag 28 maj 2022

Ett brev till mig själv …

 … att ta fram och läsa vid nästa nedgång som kommer drabba världens börser. Må den vara om ett år, eller om tio år.

Du ska vara nöjd, glad och framför allt stolt. Stolt över att du klarat av att vara mentalt och psykiskt stark; att du inte drabbats av någon savannistisk panik och slängt dig på säljknappen i övertygelsen om att du genast måste rädda ditt kapital för att säkra din fortsatta överlevnad.

Du ska vara nöjd, glad och framför allt stolt. Stolt över att du aldrig har lockats att aktivera den kreditlina som finns kopplad till portföljen, då du vet att du kommer ha svårt att fullt ut slappna av. Detta med vetskap om det rationella vore att ha en viss hävstång via belåning. Att du har haft en krigskassa samt ett buffertsparande har hjälpt dig att sova gott samt att kunna vara och verka i vardagen. Visst har det varit tråkigt och ledsamt att se värdet på portföljen minska, men samtidigt har du även känt en sorts… om inte lycka så åtminstone tillfredsställelse; tillfredsställelse i den betydelse att du har kunnat investera månadssparandet till billigare kurser i bolag som du vill äga långsiktigt. I vissa fall ”för alltid”.

Du ska vara nöjd, glad och framför allt stolt. Stolt över att du har påmint dig själv om att det är ett maratonlopp att investera. Att bygga en portfölj tar tid och att stressa och skynda på processen kan leda till ett allt annat än önskat resultat. Att ständigt återgå till ditt ”varför” och ditt ”Qui Bono” har varit – och ska fortsätta vara – essentiellt.

Läs vidare på Trade Venue. Som alltid finns inga affilates e.d. Sådant trams är jag icke mycket för.

Trevlig helg!

/Cristofer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar