torsdag 26 maj 2022

Sir John Templeton – vad kan vi lära?

 En av världens kanske mest kända investerare är John Templeton, som 1954 grundade Templeton Growth Fund. Innan dess investerade han med egna pengar, men skötte även en viss diskretionär förvaltning. Känd för att, som Buffett, vara contrarian och egen hade han innan dess, mer specifikt 1939 och de kommande åren under WW2, vågat gå emot den manodepressiva marknaden och gjort sig en inte så liten, positiv avkastning. Folk dumförklarade honom, men han brydde sig föga om vad andra tyckte. Observera detta – medan många ständigt vill och eftersträvar att tillhöra flocken gick han sin egen väg.

Det finns mycket att säga om Sir Templeton, men något jag tycker mig se framkomma hos honom, men även andra framstående investerare, är att de ofta arbetar självständigt, alternativt med ett litet team om max 2–3 personer. De är ofta mer introverta och har inga problem att vara själva. Observera att jag inte skriver ”ensamma”, utan ”själva”.

Läs vidare på Trade Venue. För vissa är det långhelg och för andra påbörjas den i morgon. Oavsett vilket - trevlig helg och var med nära & kära! Det är, när allt kommer omkring och när teckningen ska ritas, det som spelar en roll i ditt liv.

/Cristofer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar