lördag 24 september 2022

Det är inte svårt…

 … i teorin, men desto mer i verkligheten? Kanske, kanske inte. Läs på, analysera och investera. Följ upp och var bolagsnära. Köp på bolagsstyrka men kurssvaghet och skala in dig – köp inte allt på en och samma gång. Räds inte blodbad och hylla när breda, icke bolagsspecifika händelser får aktiekursen att dala likt ett sänke i Marianergraven.

Låt dig inte ryckas med av Mr. Markets nycker. Låt inte börsens alla dramadrottningar (i.e. ”drama queen”) påverka dig. Var en vägg; en sten. Var en sorts aktieinvesterarnas Chuck Norris, som till och med är immun mot kobrabett. Ty det står skrivet i hans bibel att en kobra skola icke skrämma den utvalde och om det finnes någon kobra dum nog att utsätta överhögheten själv skola denna gå en hemsk, smärtsam död tillmötes.

Rent objektivt är investeringar svårt, men om den subjektiva i allmänhet men den emotionella faktorn i synnerhet tas i beaktande är investeringar mycket, mycket svårare. Antingen rycks vi med i uppgång, eller dras vi med ned i de nedgångar som då och då brukar inträffa (t.ex. just nu).

Läs vidare på Trade Venue. Jag hoppas du unnar dig en slapp, avkopplande och givande helg!

/Cristofer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar