torsdag 15 juni 2023

What stands in the way becomes the way

 En bok jag kan finna såväl uppslag som komik i är Nassim Nicholas Talebs The Bed of Procrutes. I denna skriver ekonomiprofessorn Taleb korta, träffsäkra meningar och påståenden, som inte så sällan lämnar till eftertanke. I kapitlet ”Preludes”, som också inleder boken, lyfter författaren dels fram ”The person you are most afraid to contradict is yourself”, dels ”An idea starts to be interesting when you get scared of taking it to it’s logical conclusion”. Jag inte bara tror, utan anser att det finns mycket sanning i dessa, till synes enkla, likväl så komplexa, rader. 

Jag och många, många andra lyfter fram vikten av processfokus och med det att alltid observera vad, hur, när och varför man agerar som man gör. Det är inte något som varken är lätt, eller låter sig så snabbt att göras. Vidare blir det än svårare, då många av oss investerar utifrån en långsiktig placeringshorisont. När ska analysprocessen justeras och varför just då? Hur, när och varför? Vilka för- respektive nackdelar finns det med att ändra processen nu, imorgon eller nästa vecka? Eller, gud förbjuda, inte justera?

Läs vidare på Trade Venue. Torsdag och med det en stundande helg på ingående. Jag önskar dig en god, avkopplande men också givande sådan.

/Cristofer


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar