måndag 10 februari 2020

Kellogg Frosties smakar great och väcker tigern i dig?

Ett inlägg om frukostbolaget framför övriga, som allt mer försöker att komma bort från denna stämpel tillika segment. Hela inlägget står att läsa på Trade Venue och nedan är ett litet, litet utdrag.

Jag tror att få av oss som är födda på 1980-talet, men även åren innan och åren in mot sent 1990-tal, inte har en relation till Tony Tiger, eller om du mer har vistats i USA – Toucan Sam. Dessa är Kellog’s främsta maskotar och har satt sig fast på otaliga människors näthinnor för resten av deras liv.
Kellogg Company är en amerikansk livsmedelsproducent. Fokus återfinns inom produktion av färdiga spannmålsprodukter och övriga konsumentvaror som kakor, snacks, barer, våfflor och grönsaker. Verksamhet återfinns på global nivå runtom Nordamerika, Europa och Asien via flertalet dotterbolag med vardera affärsinriktning. Bolaget grundades 1906 och har sitt huvudkontor i Battle Creek, Michigan.
Från att tidigare ha varit mycket fokuserade på frukostflingor, sockerrika sådana skall tilläggas, är fokus idag mer mot snacks e.d. Detta är inte konstigt, då det sedan sent 1990-tal kom att komma till allmänhetens kunskap att socker = mindre bra för kroppen. Därtill kom många, bara sådär och helt plötsligt, förstå att man faktiskt kan titta på innehållsförteckningen och själv se att det är 30 % socker per 100 gram flingor.
Glöm nu ej bort - frukost är dagens viktigaste mål;)
/Sofokels

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar