onsdag 15 april 2020

ULWV

Idag skriver jag om olika återhämtningsmönster som alla och envar förutspår. Hela inlägget finns på Trade Venue och nedan är enbart ett litet utkast.

”ULWV” skulle kunna vara en akronym för något så banalt att inte ens jag kan komma på det och säkert finns det någonstans en förening e.d. som har just denna. För oss som ständigt läser och håller oss à jour med de senaste nyheterna kopplade till börs och marknad kan de fyra bokstäverna te sig mer förklarliga, då vissa s.k. ”experter” har sagt att vi kommer att få se en ”V-kurva”, medan andra har sagt att det mer kommer att bli en ”U-kurva”. Vissa andra av dessa ”experter” säger att vi mer bör förvänta oss en utveckling till formen av ett ”L”, medan de sista hävdar att det kommer att vara en kurva till form av ett ”W”.
Likt alltid vet ingen något och likt alltid är ingens kaffesump bättre än din. Att jämföra med tidigare kriser kan vara tillgodo, men det finns ingenting som garanterar att samma mönster kommer att infinna sig denna gång. Varje kris är unik och således kommer varje lösning att så nödgas vara.
Jag lyssnar på många personer som jag har skapat mig ett förtroende för, men jag tar inte deras slutsatser som för alltid givna och jag är mycket noggrann med att alltid försöka falsifiera deras konklusioner. Därtill är det inte själva konklusionerna sig själva som är det mest intressanta, utan vilka källor som används för att komma fram till dessa. Jag försöker alltid att fråga hur X kommer fram till Y. Vilka källor och andra underlag används? Vilken metod och vilka tolkningsföreträden råder? Genom att ta del av ”experternas” underlag kan jag själv läsa, reflektera, analysera och sedan tolka.
Läs vidare på denna länk, som, likt alltid, är hundra procent fri från affiliates.
Allt gott!
/Sofokles

5 kommentarer:

 1. Varför skall man spendera någon energi på denna framtid som ingen vet något om. När jag druckit mitt morgonkaffe handlägger jag mina investeringar när börsen öppnar. Jag ser ut över savannen och undrar om jag kommer att överleva idag.

  mvh

  Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lars och tack för återkommande besök och kommentarer.

   Varför? Något rationellt svar tror jag icke finns, men jag tror att det är just det ovissa; det att ingen vet men att någon kan ha "tur" och gissa rätt. Människan vill ju ha trygghet, mönster och rutiner och en framtid som är osäker är för oss bland det värsta som finns, därav att alla frågar alla om allt och inget.

   Kommer du fortsätta att överleva på savannen?

   Allt gott!
   /Sofokles

   Radera
  2. Haha, det var en både bra o rolig kommentar Lars! Precis så enkelt ska det vara: "när jag druckit mitt morgonkaffe handlägger jag mina investeringar". Det låter bra!

   Radera
 2. Japp!

  Så är det man bryr sig inte det minsta om att fundera kring framtiden. Viktigt är att du måste ha ett laddat gevär om du skall överleva. Vilket på aktiemarknaden alltid innebär en stor likviditet oberoende om marknaden står i zenit eller fallit som en sten. Kallas kapitalallokering.

  Mvh

  Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klass - tack för tipset;)

   Mvh
   Sofokles

   Radera