onsdag 8 april 2020

Burger King revisited

Restauranger är en av de sektorer som drabbats hårdare än andra. Den 30 oktober anno 2019 skrev jag om QSR och idag gör jag ett återbesök på kungen av hamburgare(?). Hela inlägget finns att läsa på Trade Venue. Tyvärr går det inte för tillfället att kommentera anonymt på den sidan och jag tar gärna emot kommentarerna här, på denna blogg. Nedan är ett utdrag.

Den 30 oktober anno 2019 skrev jag en liten analys om Restaurant Brands (QSR), som är noterade både på den amerikanska och den kanadensiska börsen. För de som ej har läst denna rekommenderas att först så göra. Kortfattat kan sägas att Restaurant Brands International är ett restaurangföretag som äger och driver ett antal snabbmatskedjor. De mest kända är Burger King, Popeyes och Tim Horton. Företaget arbetar även med franchisetagare. Restaurang Brands International disponerar restauranger över hela världen. Bolaget grundades 1954 och har sitt huvudkontor i Toronto, Kanada.
Likt sina konkurrenter, såsom Starbucks, McDonalds et cetera har kursen slaktats då det i många delar av världen råder karantännivå, vilket inte bara har drabbat restaurangbranschen, utan även hotell- och turismnäringen än hårdare än många andra sektorer. Att addera till detta var att en av de tre bolagsdelarna – Tim Horton – redan innan höll, om än marginellt, de andra två – Burger King och Popeyes – tillbaka.
Många har nog räknat med att Warren Buffett, allas vår ”Buffe”, och som äger QSR skulle ha aktiverat den stora kassa som Berkshire sitter på, men icke. Kanske är det fortfarande för dyrt? Kanske tittar han på andra bolag, dit han kan flyga in med lite rester från Delta Airlines… host, förlåt, men det var öppet mål. Faktum är att aktien nyligen har handlats under IPO-kursen på ca $35. Således är guruns kursavkastning raderad, men beträffande utdelningar har han haft (och kommer fortsätta ha?) ett bra resultat.
Läs vidare på denna länk. Vill du kommentera går det bra att göra det på Trade Venue, eller här på originalbloggen.
Allt gott!
/Sofokles

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar