onsdag 13 januari 2021

Investera i Empire State Building?

 Empire State Building är en skyskrapa och kontorsbyggnad i korsningen Fifth Avenue och 34th West Street på Manhattan i New York. Den började uppföras samma år som den hemska börskraschen under det (f.d.) glada tjugotalet, dvs 1929. Trots att det kan kännas som att det var längesedan och att tekniken då var tämligen primitiv tillika begränsad, kom bygget att ske snabbt och redan 1 maj 1931 invigdes byggnaden. Byggnaden har 102 våningar och är 381 meter hög. Namnet kommer från smeknamnet på staten New York, som kallas The Empire State.

Många vet nog om denna byggnad, men jag vågar utgå från att färre känner till att det är ett noterat bolag. På Avanza ges följande beskrivning: ”Empire State Realty Trust är en fastighetsinvesteringsfond (REIT) i USA. Som REIT slipper man federal skatt under förutsättning att minst 90% av resultatet delas ut till aktieägarna. Fonden äger, förvaltar, driver, förvärvar och omplacerar kontors- och detaljhandelsfastigheter i Manhattan och övriga New York. Bolaget har sitt huvudkontor i New York City, New York."

Läs vidare på Trade Venue och likt alltid finns ingen/inga affiliatelänkar.

Jag önskar dig en underbar lillördag och kom ihåg; ta hand om samt uppmärksamma de absolut närmaste. Ring din äldre släkting och bara säg "hej". Visa att du finns och att du verkligen bryr dig! Själv ringer jag min morfar (+80 år) 2-3ggr i veckan samt har en trevlig mailkonversation med honom.

/Cristofer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar