lördag 23 januari 2021

Sälja ChemoMetec och ta in Telia + AMF Småbolag?

 Trots att det är bedömningstider, manusarbete samt ett födelsedagsfirande har jag haft tid att sitta med väskan i allmänhet, men ChemoMetec i synnerhet. För de som vill ha en längre analys om detta vill jag varmt rekommendera Kalqyl, där även andra mycket matnyttiga analyser, krönikor et cetera finns att ta del av.

Jag köpte ChemoMetec strax innan jul 2019. Att det var ett snabbväxande, mycket pålitligt bolag i en sektor som är inget annat än spännande och högintressant var det som lockande. Och såklart även de extremt fina nyckeltalen. Under 2020 har resan i bolagets aktie varit en sann fröjd och när detta inlägg skrivs ligger min avkastning på 156 % (och innan 2020 blev 2021 var den än högre). Jag är av åsikten att det historiska snittet om 7–8 % per år är vad jag har att förvänta mig i mina investeringar, men som alla vet är tidigare historik och mönster inget annat än just det – historik. Så länge pengar öses ut likt vore det vatten i en översvämmad eka och så länge centralbanker är så aktiva med obligationsköp samt andra stödinsatser kommer aktieuppgångar likt de vi har sett de senaste åren att fortsätta.

Läs vidare på Trade Venue.

Allt gott och trevlig helg!

/Cristofer

2 kommentarer:

 1. "There was a problem with your form submission. Please wait 162756 seconds and try again." När jag försöker kommentera på tradevenue.
  Gäller dina 2 senaste inlägg. Synd, hade skrivit en rätt lång kommentar på inlägget innan detta! :(

  Grattis i förskott (?)!

  Hissar AMF Småbolag, har den själv i tjänstepensionen. Dissar Telia lite då den rör sig så trögt, men vid din frihetsgrad låter det rimligt!

  /Arbetsplanen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Arbetsplanen och tack för din kommentar!

   Jag blir irriterad att det ej fungerar att kommentera på TV och skall, igen, kontakta dem om detta. Jag har svårt att se var/vad i felet ligger.

   Jag får tack - du var varken för tidig, eller för sen :)

   AMF är ett fint innehav och härligt att läsa att du har den.

   Önskar dig allt gott!

   /Cristofer

   Radera