fredag 27 september 2019

Omslaget är klart!


Sent under natten till denna fredagen den 27 september, eller tidigt i morse, beroende på hur vilken dygnsrytm som man har, anlände ett mycket roligt och vackert mail. I tisdags, då det var uppesittarkväll, postade jag en tweet där jag berättade att en bild på omslaget bör vara klar inom 1-2 veckor, vilket gudarna tycks ha uppmärksammat, för dessa 1-2 veckor blev bara ett fåtal dagar.

Nedan är framsidan på omslaget till min kommande bok och jag är mycket nöjd med såväl dess layout som design. Det återstår vissa detaljer, då jag vill ha med utlåtanden från de personer som har läst manuset. Dessa är, som tidigare har kommunicerats, mycket positiva och ännu en gång vill jag rikta ett stort tack till dessa börsprofiler, vilka vi alla dagligen ser, hör och läser om. Vilka dessa är ämnar jag att återkomma om, men jag kan i alla fall nämna att det inte rör sig om tant Agata utanför Pressbyrån…

Ännu återstår lite smått och gott med manuset – det där småplocket som är extremt ”tråkigt” och jobbigt att göra, men som gör läsningen tacksam och lustfylld. Jag ämnar återkomma så fort jag har information, då jag vill ha med er alla på denna underbara och utvecklande resa.

Tills vidare gäller fortfarande den informationen om att boken släpps under tidig vår 2020 och att den innan jul kommer att finnas för att förboka. Självklart skall det bli en releasefest och flera av ovan nämnda profiler ämnar komma och många av er läsare/följare har även mailat att ni vill vara närvarande. Självklart kommer alla och envar att vara bjuda, då detta inte bara är en bok, utan något större. Det är en del av finanstwitter. En del av alla småsparare. En del av det som vi alla, småsparare från norr till söder, skapar, främjar och ombesörjer.

Tack till alla er som är med på denna resa. Tack till alla er som skickar mail, meddelanden och som på andra sätt visar er stöttning och engagemang!

17 kommentarer:

 1. Snyggt omslag. All heder och applåder till er som fixar att ge ut böcker, starkt gjort!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Road och tusen tack!

   Hoppas jag får äran att träffa dig vid releasefesten, eller vid någon annan tidpunkt.

   Önskar dig allt gott!

   /Sofokles

   Radera
 2. Hej Sofokles,

  Ser fram emot att läsa boken. Kommer definitivt att förboka ett exemplar inom detta spännande ämne.
  Ha en riktigt go helg!

  Mvh
  GL

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej GL och tack för såväl besök som kommentar!

   Vad glad jag blir! Om du vill är du, såklart och självklart, välkommen på releasefesten! Datum är ännu ej spikat och om du vill, kan du såklart vara anonym (även om jag skulle bli glad om du i alla fall tog ett par minuter med mid, så jag får se/lära känna personen bakom GL "irl").

   Ännu en gång; TACK!

   Allt gott!

   /Sofokles

   Radera
  2. Det var så lite.så. Ang releasefesten är det inte alls omöjligt att jag dyker upp, bara att hoppas att det är tomt i kalendern. Instämmer, hade varit trevlig att träffas och få ta några ord 😊

   Mvh
   /GL

   Radera
 3. Riktigt riktigt snyggt jobbat! Jag kommer givetvis köpa minst ett ex (hoppas på att få det signerat) så fort den finns i handeln!

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kära Aktiepappa... du är så underbar - alltid så positivt; alltid så stöttande!

   Självklart skall du få ett signerat exemplar (den enda som ej får det är Chansar Mest...). Ser fram emot att få träffa dig och att dela en flaska skumpa. Denna är till dig att välja ut, då din kunskap inom detta sortiment vida överstiger min.

   Ännu en gång; Tusen, tusen tack!

   /Sofokles

   Radera
 4. Snyggt omslag! Jag ser fram emot boken. Du får säga till om/hur man kan beställa ett signerat exemplar.

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Egon och tack för de vänliga orden!

   Självklart hojtar jag till om ett signerat exemplar och det vore verkligen en ära att t.o.m. kanske få överräcka detta irl?

   Önskar dig allt gott!

   /Sofokles

   Radera
 5. Hej Sofokles. Riktigt fin framsida på din bok måste jag säga. Det var ett tag sedan jag läste någon ekonomirelaterad bok, men jag ser fram emot att läsa din bin bok om börsens psykologi med stort intresse. Jag ska beställa hem den till biblioteket här så fort den släpps. Av flera skäl brukar jag endast köpa böcker om jag måste (studier) Tack för att du delar med sig dina kunskaper och fortsatt lycka till med dina framtida mål :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Slimis och tack för ditt besök och din varma kommentar!

   Det är jag som skall tacka för allt som du delar med dig. Jag var just på väg att kommentera på din blogg, men skriver istället här. Först och främst - tack/kul att du vill läsa min bok och jag håller med om att be biblioteket köpa in är smart. Min förhoppning är att du finner boken så bra och givande att du vill ha ett eget exemplar, då mycket av dess innehåll är sådant som tål att läsas om med jämna mellanrum. Emellertid är vi alla olika och bara det att du vill läsa gör mig rörd!

   Gällande ditt månadsinköp tycker jag det är klokt att ta in Billerud. Jag äger dem ej själv (har Stora Enso samt UPM), men har tagit in dem i den portfölj som jag stöttar min far med.

   Tack ännu en gång för såväl återkommande besök som kommentarer samt att du vill läsa mitt alster!

   Önskar dig en underbar lördag!

   /Sofokles

   Radera
 6. Snyggt! Ser fram emot att läsa så småningom!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Utlandsutdelaren och tack för återkommande besök tillika kommentarer!

   Jag blir mycket glad, men också rörd, att du vill läsa min kommande bok. Jag gör verkligen min absolut bästa för att det som sedan kommer att finnas på Adlibris', Bokus' med fleras bokhyllor (läs; lager) skall vara dig, men även alla andra potentiella läsare, till godo samt belåtenhet!

   Önskar dig allt gott!

   /Sofokles

   Radera
 7. Supersnyggt! Det blir säkerligen en bok som bör finnas i varje investerares bokhylla. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Spartacus och tack för dessa varma ord!

   Hoppas få nöjet att träffa dig vid den kommande releasefesten:)

   /Sofokles

   Radera
 8. Efter så många positiva kommentarer måste nog även jag läsa den här boken... :-)

  Börspsykologi är en spännande men farlig del av aktieinvesteringar. Själv försöker jag undvika psykologiska fällor genom att ha fasta, enkla och dokumenterade regler för hur jag gör mina aktieinvesteringar.

  Men "man kan alltid lära sig något om man läser en bra bok" som Besser brukar säga... :-)
  Ser fram mot att läsa den under 2020.

  Besser

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Besser och tack för din hörliga och värmande kommentar!

   Jag vet sedan tidigare att du har bra och kloka dokumenterade regler och bra/starkt att du håller dig till dem. Jag hoppas att boken, när den väl släpps, kommer att ge dig något av värde :)

   Kanske jag till och med får nöjet tillika äran att överräcka ett exemplar mellan fyra ögon?

   Önskar dig allt gott!

   /Sofokles

   Radera