tisdag 24 mars 2020

Historisk uppesittarkväll

Uppesittarkväll och inte bara finns möjlighet att investera i aktier, utan också att investera i sig själv. Nu är min bok om börspsykologi släppt och upplever man sig ha ett intresse, behov eller bara vilja att utveckla sig inom denna viktiga del av investeringar kanske det är en sak att spendera månadslönen på?

Idag skriver jag ömsom om hur jag ämnar att investera för månadslönen, ömsom om releasen av min bok. Hela inlägget finner du på Trade Venue (fri från affiliate).

Uppesittarkväll och vad köper man? Vad köper jag och vad köper du? Själv kommer jag att fortsätta bygga den position som jag den senaste tiden har startat i Svolder (gav 89 kr). Därtill ämnar jag öka i NWH samt Millicom. Beträffande sistnämnda finns såklart många risker; mycket av deras inkomster kommer från försäljning av kontantkort och här har bolaget tappat ca 40 % jmfrt. med Q1 2019. Därtill har covid-19 inte drabbat Sydamerika lika hårt likt i Europa och USA än… (på tal om geografier; jag bävrar för när det når Afrika och Ryssland, givet att sistnämnda är transparenta och berättar om detta). Utöver detta finns även risker med kunder som kommer ha svårt att betala sina månadsavier. Detta till trots ser jag ”monopol” på en växande marknad i länder som tros kunna växa snabbare än de dito i Europa och i andra västländer. Därtill ser jag återköp, insynsägande och en stabil och pålitlig affärsverksamhet.
Självklart kommer jag inte pricka botten. Självklart kommer kursen gå såväl upp som ned från dessa nivåer, men då jag upplever mig vara mycket långsiktig förlitar jag mig till tidens kraft och den underliggande verksamhetens stabilitet. Jag hoppas inte på ett bud vid dessa nivåer, utan vet att den kurs som senast kom som bud (700 kr) är att räkna som strax över ”skam(bud)”.

"[...]Vad finns mer att spendera månadslönen på? På vilket sätt kan pengarna används till att investera i sig själv och den egna utvecklingen? Kanske en bok om börspsykologi?[...]"
 

Allt gott och tack för allt stöd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar