tisdag 31 mars 2020

Disney - ser marknaden fallhöjden?

Disney är ett bolag som många, ja nästa alla, har en relation till. Det har varit en mycket fin aktie att äga sedan 2009. Hur väldiversifierade är de och är "wors case" inprisat? Om detta skriver jag idag och hela inlägget finns att läsa på Trade Venue (inga affiliates här icke). Nedan är ett kort utdrag.

Disney har varit en mycket bra investering sedan 2009, men nu kan den positiva uppgången bytas mot en snar och mycket hård nedgående sådan. Disneyaktierna ligger cirka 130 % över toppen från 2007, men aktien har nu tappat över 30 % av dess värde hittills i denna mycket turbulenta börstid. VD Bob Iger gick i pension tidigt, temaparkerna och kryssningarna stängs av, teaterutgivningarna har försenats och idrottsevenemang är satta på ”hold”. Inte konstigt att aktien plötsligt underpresterar marknaden totalt sett.
Affektionen av att äga Disneyaktien var det som tidigt fick mig att investera, hur irrationellt det än låter. Med sin skattkista av immateriell äganderätt och orter i världsklass, plus ett avundsvärt medieimperium, tror jag att aktien så småningom att återta fornstora höjder. Emellertid är frågan om jag skall öka nu, eller avvakta(?).
Disney rapporterar affärer i fyra segment, och när det visar sig är bolaget inte riktigt så diversifierat som det i början kan se ut. Att utgå från att Q1 och Q2 kommer att komma in långt under tidigare rapporter YoY är i inget som kräver några flertalet pommes på tallriken, om ens en enda. Detta beror, såklart, på att ett brett skede av verksamhet inte fungerar just nu. Alla sex parker - Disneyland och Disney World här i USA, Tokyo, Hong Kong, Shanghai och Paris - är för närvarande stängda. Så är även dess hotell, kryssningar och liveevenemang.
Läs hela inlägget på denna länk (fri från affiliates).
Allt gott!
/Sofokles


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar