torsdag 10 september 2020

Catapult Sports - en nisch väl värd en investering?

 Catapult Group International Limited är ett australiensiskt företag som erbjuder bärbar elitspårnings- och mätningsteknologi inom till sportatleter. Företaget är engagerat i den pågående utvecklingen och försäljningen av lösningar för bärbar spårning tillika analys av data för elitidrottare. Genom hårt arbete och bevisad expertis har de lyckats att bredda sig inom olika sporter, så det är inte bara cricket och rugby.

Bolaget erbjuder ClearSky, ett lokalt positioneringssystem som kombinerar rörelse, men även en mer ”mikrorörelse”, i syfte att ge såväl utövare som coach all möjlig data för att utveckla atleten. Alla som har hållit på med elitidrott vet att det oftast handlar om detaljen på detaljen och medan andra pratar sekunder talas det här om mikrosekunder. Via Catapults produkter kan denna utveckling från att vara nummer två till att bli nummer ett göras än mer möjlig (eller att fortsätta vara den främsta bland likar). På denna länk finns en workshop om hur denna programvara fungerar.

Dess OptimEye S5 är en övervakningsutrustning för idrottsmannen i elitesporten. OptimEye har både ett GPS och Global Navigation Satellite System- (GLONASS) antenn, vilket gör att enheten kan komma åt båda signalerna för att öka noggrannheten och minska bortfall (jmfr. en sorts triangulering). På denna länk går det att se hur programvaran används inom rugby.

Slutligen har de Inertial Movement Analysis (IMA), som är en algoritm som tar bort de inneboende felen hos tröghetssensorer och hur detta ser ut finns att beskåda på denna länk.

Läs vidare på Trade Venue. Självklart är länken helt fri från alla sorters affiliate eller dylikt.

Trevlig dag!

/Cristofer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar